image

Ontwerper bedenkt textielpatroon tegen gezichtsherkenning

donderdag 5 januari 2017, 12:39 door Redactie, 5 reacties

Een kunstenaar heeft een speciaal textielpatroon bedacht dat gezichtsherkenningssoftware moet verwarren, zodat mensen niet meer gevolgd kunnen worden. HyperFace, zoals het patroon wordt genoemd, is een bedenksel van Adam Harvey, die eerder al CV Dazzle al ontwierp.

CV Dazzle bestond vooral uit het gebruik van haarstukjes om gezichtsherkenning te dwarsbomen, terwijl HyperFace een patroon is dat de omgeving moet veranderen. HyperFace bestaat uit een "algoritmische weergave" van menselijke gezichten die gezichtsherkenningssoftware in de war moet brengen door allerlei false positives te laten genereren, waardoor het echte menselijke gezicht niet wordt herkend. De kunstenaar presenteerde zijn laatste creatie tijdens het Chaos Communications Congress in Hamburg. De lancering van HyperFace vindt op 16 januari plaats.

Image

Reacties (5)
05-01-2017, 12:45 door Reinder
Geweldig, nog iets dat de VVD en het CDA kunnen gaan verbieden: het dragen, kopen, verkopen, fabriceren en/of voorhanden hebben van enig goed, waaronder maar niet beperkt tot, kledingstukken, gelaatsbedekkende voorwerpen en/of hoofddeksels, met als kennelijk doel het verstoren, bemoeilijken, frustreren of omzeilen van geautomatiseerde systemen die tot doel hebben het registreren, herkennen, identificeren of selecteren van natuurlijke personen.
05-01-2017, 12:59 door Anoniem
Wat zouden de kosten zijn van de bijbehorende portable face-beamer en de daarvoor apart verkrijgbare bevestigingsmiddelen, accu's, opladers en bijbehorende los verkrijgbare draagtassen?

Digitale personal portable textielpatroonprojectie, je moet er maar opkomen.
En dan zeggen sommigen dat kunstenaars geen toegevoegde waarde hebben!

Joebetja
05-01-2017, 15:50 door Anoniem
Dat zou wel eens kunnen vallen onder het hoofdstuk 'verhinderen van opsporing'. Dezelfde reden dat je je nummerbord niet mag verbergen?
05-01-2017, 21:32 door Anoniem
Door Anoniem: Dat zou wel eens kunnen vallen onder het hoofdstuk 'verhinderen van opsporing'.
Geen enkel probleem.

Dan verhinder je juist niet door heel behulpzaam te zijn.
Wat extra gezichten aan de structuur laten toevoegen.
https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/nationale-opsporingslijst

Hebben zij een match en blijf jij toch anoniem.
Voor ieder wat wilds.
05-01-2017, 23:59 door Vixen - Bijgewerkt: 05-01-2017, 23:59
Door Reinder: Geweldig, nog iets dat de VVD en het CDA kunnen gaan verbieden: het dragen, kopen, verkopen, fabriceren en/of voorhanden hebben van enig goed, waaronder maar niet beperkt tot, kledingstukken, gelaatsbedekkende voorwerpen en/of hoofddeksels, met als kennelijk doel het verstoren, bemoeilijken, frustreren of omzeilen van geautomatiseerde systemen die tot doel hebben het registreren, herkennen, identificeren of selecteren van natuurlijke personen.

Ik kon het zelf niet mooier gezegd hebben ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.