image

Senaat VS ondervraagt hoofd NSA over Russische hacks

donderdag 5 januari 2017, 12:04 door Redactie, 3 reacties

Vandaag vindt er een hoorzitting in de Amerikaanse Senaat plaats waarbij de directeur van de Amerikaanse inlichtingendiensten en de directeur van de NSA over de vermeende hacks van de Russische overheid zullen worden ondervraagd.

De hoorzitting gaat over "buitenlandse cyberdreigingen voor de Verenigde Staten", maar ook over de claim van de Amerikaanse inlichtingendiensten dat de Russische overheid achter de hack van de Democratische Partij zit, zo meldt de Associated Press. Morgen zal aankomend president Donald Trump door de directeuren van de CIA, FBI en Amerikaanse inlichtingendiensten over de aanvallen worden ingelicht.

Gisteren liet Trump nog via Twitter weten dat de Democratisch Partij onzorgvuldig was geweest. Dit naar aanleiding van uitspraken van WikiLeaks-oprichter Julian Assange dat een 14-jarig kind democratisch topman John Podesta had kunnen hacken. Podesta werd via een standaard phishingmail gehackt, waardoor tienduizenden vertrouwelijke e-mails konden worden gestolen. Deze e-mails werden vervolgens met WikiLeaks gedeeld. Volgens Assange was de bron die de e-mails deelde niet Russisch.

Reacties (3)
05-01-2017, 12:39 door Anoniem
Tja en amerikanen diensten hacken natuurlijk zelf nooit databases in het buitenland, dus ik snap dat de ze het niet leuk vinden dat de russen dat wel doen ;-).
05-01-2017, 13:09 door Anoniem
Morgen zal aankomend president Donald Trump door de directeuren van de CIA, FBI en Amerikaanse inlichtingendiensten over de aanvallen worden ingelicht.

Is dat niet net andersom?
http://www.theonion.com/article/trump-gives-intelligence-agencies-their-daily-brie-54961 :-)

Peter
06-01-2017, 13:38 door Anoniem
Prachtige afleidingsmanoeuvre. Het gaat niet meer om de inhoud van de vermeend gehackte berichten, maar ineens om de boze hackers. Wie dat zijn staat onbewezen al vast natuurlijk. Het blijkt nu een ongelooflijk ingewikkelde hack te zijn geweest.

Waarschijnlijk heeft de grote massa nog niet van de inhoud vernomen en kan de aandacht weer op wat anders gericht worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.