image

IDC: 737 miljard dollar besteed aan Internet of Things in 2016

donderdag 5 januari 2017, 11:35 door Redactie, 0 reacties

Marktvorser IDC verwacht dat er vorig jaar 737 miljard dollar aan het Internet of Things is uitgegeven, een stijging van 17,9 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Voor de komende jaren voorspelt IDC een groei van 15,6 procent en stelt dat er in 2020 maar liefst 1,29 biljoen dollar aan het IoT zal worden besteed.

In 2016 waren het voornamelijk de producerende industrie (178 miljard), transport (78 miljard) en nutssector (69 miljard) die het meest aan het Internet of Things uitgaven. Consumentenbestedingen staan op de vierde plek, maar zullen in 2020 één plek naar boven zijn opgeschoven. Zo zullen consumenten het geld dat aan "slimme woningen" wordt uitgegeven de komende jaren verdubbelen tot meer dan 63 miljard dollar in 2020.

Verder zullen verzekeringsmaatschappijen de komende jaren in IoT investeren om gegevens van mensen te verzamelen en zal de gezondheidssector het voor gezondheidsmonitoring op afstand gaan gebruiken, zo claimt IDC. Wordt er vanuit een technologisch perspectief naar de uitgaven gekeken, dan gaat het meeste geld de komende jaren naar hardware, gevolgd door diensten, software en connectiviteit.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.