image

Bitdefender lanceert nieuwe router die netwerkverkeer scant

donderdag 5 januari 2017, 11:07 door Redactie, 1 reacties

Het Roemeense anti-virusbedrijf Bitdefender heeft op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas een nieuwe router gelanceerd die het netwerkverkeer op malware, phishing en andere dreigingen controleert. De "Box 2" is de opvolger van de Box die vorig jaar verscheen.

De nieuwe versie moet zowel Internet of Things-apparaten als het thuisnetwerk beveiligen en maakt gebruik van 'machine learning' om gedragspatronen in kaart te brengen, zo meldt Digital Trends. Verder zijn de hardwarespecificaties verbeterd en de controle op malware. Tevens scant de nieuwe Box het netwerk op kwetsbaarheden in aangesloten producten, zoals standaardwachtwoorden.

De router kan deze zomer worden besteld en zal eind 2017 worden geleverd. Het apparaat zal waarschijnlijk 199 dollar kosten plus een jaarabonnement van 99 dollar, zo laat een woordvoerder tegenover PCWorld weten. Hetzelfde bedrag dat de eerste Box kost. Ook beveiligingsbedrijf Symantec lanceerde deze CES een eigen router.

Reacties (1)
05-01-2017, 13:57 door Anoniem
Gisteren Symantec en nu dit, laat me de goegemeente er aan herinneren dat er momenteel een inhaalslag bezig is al het internet verkeer met https te encrypten en het idee is dat dit end-to-end is, dus dit soort apparaten zal dat op een of andere manier moeten omzeilen wat op zich weer risico's met zich mee zal brengen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.