image

Britse politie wil bewijs via Internet of Things gaan verzamelen

vrijdag 6 januari 2017, 14:03 door Redactie, 6 reacties

De Britse politie verwacht dat het in de toekomst allerlei belangrijk bewijsmateriaal via Internet of Things-apparaten kan gaan verzamelen. Volgens Mark Stokes van de Scotland Yard kan het Internet of Things misdaadonderzoek door de politie radicaal veranderen.

"De plaats delict van de toekomst is het Internet of Things", aldus Stokes tegenover The Times. Hij wijst naar slimme koelkasten die nu nog erg prijzig zijn, maar binnenkort veel betaalbaarder zullen worden. "Draadloze camera's binnen zo'n apparaat kunnen de bewegingen van verdachten en eigenaars volgen", stelt Stokes. Een ander voorbeeld dat hij geeft zijn slimme deurbellen die via smartphone-apps zijn te bedienen en waarmee de huiseigenaar de deur open kan doen. "Al dit soort zaken laten een spoor achter."

Agenten en forensisch onderzoekers worden op dit moment getraind om naar gadgets en ander witgoed te kijken die een digitale voetafdruk van het slachtoffer of de dader kunnen achterlaten. Stokes verwacht dat in de toekomst agenten een "digitale forensics toolkit" bij zich zullen dragen, waarmee ze ter plekke microchips kunnen analyseren en gegevens downloaden.

Reacties (6)
06-01-2017, 14:17 door Anoniem
Niks mis mee.

Zolang de agent goed opgeleid is en binnen de wet werkt.
06-01-2017, 14:40 door Anoniem
Wat vinden ze met die digitale forensics toolkit in de digitale koelkast: geha(c)kt door de Russen
06-01-2017, 15:20 door Anoniem
"ter plekke microchips kunnen analyseren" Ik denk dat de microchips niet van elkaar zullen verschillen, en daarnaast zal er ook wel een VPN dienst voor IoT verschijnen... NEXT !
06-01-2017, 21:46 door Anoniem
Reden dus om de slimme meter te weigeren.
En verder alles wat niet noodzakelijkerwijs met het internet verbonden hoeft te zijn.
Wacht maar op het bericht hier dat de politie dit per gemeente gaat proberen in te voeren.

Predictive policing werkt alleen met genoeg data.
Niet de vraag of jij wel of niet verdacht bent is de reden om data te verzamelen maar de wens op zich om over zo groot mogelijke datasets van burgers te kunnen beschikken.
06-01-2017, 22:02 door Anoniem
Door Anoniem: Wat vinden ze met die digitale forensics toolkit in de digitale koelkast: geha(c)kt door de Russen

Wat heeft dat te maken met een fysieke inbraak of mishandeling?

Peter
09-01-2017, 13:39 door Anoniem
Als we gewoon klassieke koelkasten, thermostaten etc. blijven gebruiken kunnen deze ook niet digitaal misbruikt worden... Voor we verder digitaliseren moet de boel eerst wat beter beveiligd zijn, voor je het weet is nieuwe digitale wekker onderdeel van een botnet...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.