image

Android-malware vermomt zich als Super Mario Run

zaterdag 7 januari 2017, 10:43 door Redactie, 0 reacties

Onderzoekers waarschuwen voor een kwaadaardige app die zich als Super Mario Run voordoet, maar in werkelijkheid Android-malware is die gegevens voor mobiel bankieren en creditcardgegevens probeert te stelen. Dat laat beveiligingsbedrijf Zscaler weten.

Super Mario Run is een populair spel dat vooralsnog alleen voor iOS beschikbaar is. Een Android-versie is echter door ontwikkelaar Nintendo aangekondigd. Criminelen maken hier gebruik van door op onofficiële marktplaatsen de nu ontdekte nepversie aan te bieden. De malware die de app bevat wordt Marcher genoemd en is al sinds 2013 in omloop. Vorig jaar gaf de FBI nog een waarschuwing voor deze Android-malware af.

Eenmaal actief laat de malware boven de geopende applicatie een venster zien waarin om bank- of creditcardgegevens wordt gevraagd. Om besmetting te voorkomen krijgen Android-gebruikers het advies om alleen apps van officiële appstores zoals Google Play te downloaden en installeren vanuit onbekende bronnen uit te schakelen. Standaard staat dit al uitgeschakeld.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.