image

Amerikaan bekent hack e-mailaccount CIA-directeur

zondag 8 januari 2017, 09:59 door Redactie, 4 reacties

Een 24-jarige Amerikaanse man heeft bekend betrokken te zijn geweest bij het hacken van het persoonlijke e-mailaccount van CIA-directeur John Brennan en de online accounts van andere Amerikaanse overheidsfunctionarissen en hun familieleden.

De Amerikaan zou hebben samengewerkt met leden van een hackersgroep genaamd "Crackas With Attitude", die de aanval op Brennan opeiste. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie gebruikte de groep social engineering om toegang tot de online accounts van de overheidsfunctionarissen en hun familieleden te krijgen. Ook werden Amerikaanse overheidssystemen gehackt. In sommige gevallen werden privégegevens uit de online accounts op internet gepubliceerd en zouden social media-accounts van de slachtoffers zijn gedefacet.

Het ministerie van Justitie stelt dat de 24-jarige Amerikaan berichten en persoonlijke informatie die uit het persoonlijke account van een slachtoffer afkomstig was op internet plaatste. Ook stuurde hij dreig-sms'jes naar hetzelfde slachtoffer en betaalde een "phonebombing" dienst die het slachtoffer herhaaldelijk belde om dreigementen te uiten. De inloggegevens van dit slachtoffer werden eind 2015 gebruikt om op een politie-database in te loggen, waar informatie over politie-agenten werd gestolen en vervolgens openbaar gemaakt. De rechter zal op 12 mei dit jaar vonnis wijzen. De Amerikaan kan een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar krijgen.

Volgens de organisatie die de 24-jarige Amerikaan steunde zou zonder het werk van Crackas With Attitude nooit duidelijk zijn geworden dat CIA-directeur Brennan zelf geen voldoende beveiligingsmaatregelen had getroffen. "Het heeft weinig zin om over "cyberaanvallen" van geraffineerde staatshackers te praten als de hoogste functionarissen de voordeur wagenwijd openlaten", aldus Sarah Harrison, de directeur van Courage, de organisatie die de Amerikaan steunde.

Advocaat Tor Ekeland ziet de veroordeling van de Amerikaan als weer een voorbeeld waarbij de potentieel draconische straffen van de Amerikaanse computermisbruikwetgeving zwaarder wegen dan de schade die is berokkend. "Het feit dat het hoofd van de CIA geen tweefactorauthenticatie gebruikt is schandalig", zo laat hij weten. Advocaat Jay Leiderman voegt daar aan toe. "Het is tijd dat de VS stopt met het bespioneren van burgers en eerst zelf orde op zaken stelt."

Reacties (4)
08-01-2017, 12:46 door Anoniem
Ach, de gemiddelde amerikaan is net zo'n schaap als de gemiddelde nederlander... samen in de wei zie je geen verschil... zelfs het geblaat is hetzelfde...

dus de VS gaat gewoon door met wat ze aan het doen was, zo ook de NL variant...net zo lang wegpoetsen totdat er niets meer te ontkennen valt, en dan gewoon nog steeds ontkennen, liegen onder ede, eigen mailservers draaien zodat je niet afgeluisterd kunt worden en de documenten onder ambtscommunicatie vallen (lekker makkelijk als je je vriendjes uit de bankwereld een mooie ambassadeurspost op lekker warm hawaii wil geven ofzo... toch Hillary?) links praten, rechts graaien.. dat is Hillary clinton en haar FBI en CIA en NSA vriendinnetjes..

en vervolgens de messenger shooten.
08-01-2017, 15:00 door Anoniem
Aangezien in Amerika bijna altijd 'bekentenissen' worden gedaan (volgens schattingen 90-95% van de zaken[1]) zonder dat er een rechtzaak is geweest zegt mij dit bericht niks over de schuld van deze persoon.
De openbare aanklager verteld de verdachte vaak wat de straf gaat zijn als de verdachte geen schuld wil bekennen en voor de rechtzaak kiest en schotelt de verdachte een alternatief voor: schuld bekennen en een straf die veel minder zwaar is accepteren [2]. Afhankelijk van de kans op een positieve uitkomst bij een rechtzaak en de financiële situatie van de verdachte wordt er vervolgens gekozen om schuld te bekennen. Voor de meeste mensen is deze uitkomst de meest gunstige.
Als je ook bedenkt dat de openbare aanklagers er op uit zijn om carrière te maken en zoveel mogelijk 'wins' te behalen kan je wel na gaan dat ze alles op alles zetten om een verdachte als schuldige neer te kunnen zetten. Met onschuldigen maak je niet echt carrière.

1. https://www.bja.gov/Publications/PleaBargainingResearchSummary.pdf
2. http://scholarship.law.upenn.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1923&context=faculty_scholarship
08-01-2017, 15:50 door karma4
Door Anoniem: ...
en vervolgens de messenger shooten.
Heb je het nu op Poetin voorzien?
08-01-2017, 16:57 door Anoniem
Lees dit eens van Greenwald, hoe het werkt: https://theintercept.com/2014/02/24/jtrig-manipulation/

Ik ben benieuwd hoeveel van dat soort agenten er ook al op dit forum actief zijn?
Facebook heeft ze inmiddels de corrigerende censors. Er staan grote nep nieuws acties op touw door Frau Geli.

Zou het filter aanslaan op kenwoorden als infowars, Breitbart, Sorcha Faal?
als verspreiders van nep nieuws en conspiracy volgens de immer correcte feilloze main stream nieuws verspreiders?

Het wordt steeds moeilijker om de echte (of gedeeltelijke echte ) informatie van de desinformatie te scheiden.

Goede zondag nog.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.