image

"Servers Europese Commissie vorig jaar 110 keer aangevallen"

maandag 9 januari 2017, 14:33 door Redactie, 6 reacties

Vorig jaar zou er 110 keer geprobeerd zijn om servers van de Europese Commissie te hacken. Een 20 procent stijging ten opzichte van het jaar ervoor, zo laten bronnen tegenover de Financial Times weten. Hoeveel van deze pogingen ook daadwerkelijk succesvol waren wordt niet in het artikel gemeld.

Vanwege de dreiging zijn erin Brussel verschillende beveiligingsmaatregelen getroffen. Zo zijn hoge ambtenaren gevraagd om e-mailversleuteling te gebruiken en wordt er op het gebied van cybersecurity met de NAVO samengewerkt. "Het is duidelijk dat veel instellingen in Europa, waaronder de Europese Commissie, doelwit van een groeiend aantal cyberaanvallen van verschillende partijen zijn", zegt Julian King, Eurocommissaris voor veiligheid. "Deze dreigingen zijn hardnekkig, agressief en steeds gevaarlijker en mogelijk zelfs destructief." Volgens een woordvoerster gaat het om verschillende aanvallers die dezelfde tools en methodes gebruiken en zich via anonieme servers verbergen.

Reacties (6)
09-01-2017, 14:35 door Anoniem
Vind ik nog meevallen. Ik zou het als EU lid een belediging vinden als er zo weinig pogingen gedaan werden tot hacken?

Hoeveel zijn er gelukt trouwens?
09-01-2017, 14:45 door Anoniem
Door Anoniem: Vind ik nog meevallen. Ik zou het als EU lid een belediging vinden als er zo weinig pogingen gedaan werden tot hacken?

Hoeveel zijn er gelukt trouwens?

Een kleine aanvulling van de eerste anoniem reageerder dat zijn de gedetecteerde hackpogingen natuurlijk wat wellicht het lage aantal verklaart.. een heel jaar maar 110 pogingen?

En die stijging met 20%, hadden ze een nieuw ids ingezet? Met ander correlatieregels?

Het zegt eigenlijk allemaal niets...
09-01-2017, 15:54 door buttonius - Bijgewerkt: 09-01-2017, 15:56
Dat valt enorm mee. Mijn thuis-servertje slaat honderden pogingen per dag af. Maar misschien dat ze bij de Europese Commissie een failed ssh login niet als een aanval zien. Alleen al het aantal keren dat fail2ban een host een poosje blokkeert is dagelijks meer dan 100.
09-01-2017, 16:42 door Anoniem
Een journalist van een gerenomeerde krant schrijft een stukje over het aantal cyberaanvallen op een van de belangrijkste bestuursorganisaties in Europa. Noemt er nog een percentage bij om een grote toename aan te geven. Doet een poging om uit te leggen wat er op het spel staat. Maar laat het na om het belangrijkste te verklaren: waar die cijfers op gebaseerd zijn. Ik kan uit het artikel van de FT niet opmaken of de journalist snapt waar het om gaat, of dat de leverancier van de cijfers snapt waar het om gaat. Cijfertjes en percentages over de realiteit zijn nutteloos als ze geen onderbouwing hebben die past bij de realiteit. Hopelijk kan de redactie van security.nl wat verduidelijking vragen bij hun collega. Of gaat het niet om de realiteit en alleen om het brengen van nieuws?
09-01-2017, 22:45 door Anoniem
is dat nou zo boeit die server van de eu, ik dacht het niet;
10-01-2017, 12:26 door Anoniem
Ze weten het dus niet. 110 keer is zo'n belachelijk laag aantal, dat zijn bij wijze van spreken alleen al mijn portscans..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.