image

VS bestempelt verkiezingssystemen als vitale infrastructuur

dinsdag 10 januari 2017, 12:31 door Redactie, 2 reacties

De systemen die in de Verenigde Staten worden gebruikt voor verkiezingen zijn nu als onderdeel van de vitale infrastructuur aangemerkt, zo heeft het ministerie van Binnenlandse Veiligheid bekendgemaakt. "Gegeven de belangrijke rol die verkiezingen in dit land spelen, is het duidelijk dat sommige systemen en middelen van de verkiezingsinfrastructuur onder de definitie van vitale infrastructuur vallen", aldus minister Jeh Johnson.

Daardoor zal er vanuit het ministerie van Binnenlandse Veiligheid meer aandacht voor de cyberveiligheid van deze systemen komen. Het gaat dan om de veiligheid van stemcomputers, registratiedatabases en andere systemen die voor verkiezingen worden gebruikt. Vorig jaar werd bekend dat verschillende databases met de gegevens van geregistreerde kiezers waren gehackt.

"Het aanduiden van de verkiezingsinfrastructuur als onderdeel van de vitale infrastructuur houdt in dat de verkiezingsinfrastructuur een prioriteit binnen het Nationale Infrastructuur Beschermingsplan wordt. Het maakt de cyberhulp van het ministerie ook beschikbaar voor onze verkiezingsfunctionarissen, maar alleen voor hen die het aanvragen", aldus Johnson. "Verder zal de toekenning het zowel intern als internationaal duidelijk maken dat de verkiezingsinfrastructuur alle beveiliging van de vitale infrastructuur zal genieten die de Amerikaanse overheid heeft te bieden."

Reacties (2)
10-01-2017, 13:53 door Briolet
Het gaat dan om de veiligheid van stemcomputers, registratiedatabases en andere systemen die voor verkiezingen worden gebruikt.

Ik denk dat het hacken van deze systemen minder invloed heeft op de uitslag, dan berichten die kort voor de stembusgang de wereld in gestuurd worden. b.v. de mededeling van de FBI baas – één week voor de verkiezing – dat er mail gevonden is van een kandidaat, maar dat nog niet bekend is wat er in staat.

Er zijn ook landen waar het doen van prognoses kort voor de verkiezingen strafbaar is. (b.v Frankrijk) Zulke prognoses beïnvloeden de kiezers ook.

Als je het verkiezingssysteem als vitale infrastructuur verklaart, hoort daar ook zeer zware controle op de berichtgeving bij. En dat lijkt me onmogelijk omdat je alleen achteraf sancties op kunt leggen, want dan is het kwaad al geschied. Misschien het internet plat leggen in aanloop van de verkiezingen. :-)
10-01-2017, 22:36 door Anoniem
Of je komt tot een soort van "one-way" massa media propaganda systeem
en verklaart alle overige (niet gewenste) informatie tot fake news (nep nieuws).

Waarom stelt de bevolking steeds minder vertrouwen in het "officiële" nieuws?

Waarom moest ter elfder ure nog een ministerie van waarheid besluit worden aanvaard?

Waar zagen we dergelijke dingen eerder optreden en zien we deze dingen nu weer?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.