image

World Economic Forum waarschuwt voor IoT en cyberspionage

woensdag 11 januari 2017, 16:52 door Redactie, 2 reacties

Het World Economic Forum heeft vandaag een rapport uitgebracht waarin het waarschuwt voor de risico's van het Internet of Things, cyberspionage en andere digitale dreigingen. "Technologie zal een belangrijke rol blijven spelen in het bevorderen van wereldwijde welvaart", aldus het rapport (pdf).

"Maar de snelheid van innovatie in gebieden zoals kunstmatige intelligentie, Internet of Things en biotechnologie zorgt ook voor nieuwe risico's, die worden versterkt in een wereld waar geopolitieke spanning, nationalisme en sociale instabiliteit aan het toenemen zijn." Het World Economic Forum wijst ook naar technologische ontwikkelingen waardoor er een toename van industriele spionage is, wat weer voor een tijdperk van "staatsgesponsord gebruik van cybertechnologie" kan zorgen.

Een risico dat met name wordt genoemd zijn Internet of Things-apparaten. "Meer Internet of Things-apparaten worden uitgerold om productiviteit of veiligheid te verbeteren. Deze toenemende verbondenheid, vaak verzorgd door apparaten met beperkte veiligheid, introduceert extra kwetsbaarheden voor cyberaanvallen en maakt het bepalen van de risicoafweging veel lastiger." Volgens het World Economic Forum is het belangrijk dat bedrijven dit soort bedreigingen begrijpen en plannen ontwikkelen om ze aan te pakken.

Reacties (2)
11-01-2017, 18:22 door BadAss.Sx
Zo Sherlocks...lekker op tijd ook
12-01-2017, 00:42 door Anoniem
Ja hang nog maar meer aan het Internet, is toch zo gemakkelijk.
Bij de radiatoren kun je alles dan centraal regelen en ben je van al dat geloop af.
Tot ----- die ra(r)-diatoren zich tegen de eigen organisatie of via een bot-net tegen iemand anders gaan richten.

Hebben ze dat niet voorzien? Of zat het al in de koker?
Het woordje toeval ga ik tenminste steeds kleiner en kleiner schrijven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.