image

Smartphones Israëlische soldaten besmet met malware

donderdag 12 januari 2017, 10:19 door Redactie, 1 reacties
Laatst bijgewerkt: 12-01-2017, 13:58

De smartphones van tientallen Israëlische soldaten zijn besmet geraakt met malware nadat ze werden verleid om een kwaadaardige app te installeren, zo meldt het Israëlische leger. Volgens een officier zouden de soldaten via Facebook zijn verleid door aanvallers die zich als jonge vrouwen voordeden.

Tijdens een chatgesprek werd gevraagd om een videochat-app te installeren. In werkelijkheid ging het om malware waarmee de aanvallers toegang tot de camera en microfoon van het toestel kregen. De malware werd ontdekt nadat soldaten andere verdachte activiteiten op social media rapporteerden en tientallen nepprofielen ontdekten die waren gebruikt om soldaten te misleiden. Volgens het Israëlische leger zit Hamas achter de aanvallen, maar bewijs hiervoor is niet gegeven. Het leger meldt verder dat het soldaten gaat trainen om dit soort aanvallen te herkennen, zo melden AFP en Reuters.

Reacties (1)
12-01-2017, 12:51 door Anoniem
Natuurlijk kunnen mensen die net door een bulldozer uit hun huis verdreven zijn effe snel een appie in elkaar flansen en dan injecteren in specifiek isrealische militairen.

#1 ik geloof niet dat isrealische militairen met 'zakelijke' telefoon zelf apps kunnen installeren
#2 als ze dat al kunnen dan ze in ieder geval hierop geattendeerd zijn door hun sec officer, zeker na aanleiding van eerdere berichten in de Oekraine
#3 ik niet erg geloof dat hamas iets anders kan maken dan een IED.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.