image

Symantec gaat gratis ssl-certificaten in Benelux aanbieden

donderdag 12 januari 2017, 11:45 door Redactie, 2 reacties

Beveiligingsbedrijf Symantec gaat het programma waarmee het websites gratis ssl-certificaten aanbiedt ook in de Benelux uitrollen. Vorig jaar kondigde het bedrijf "Encryption Everywhere" aan, dat vooral gericht is op hostingproviders. Die kunnen het binnen hun eigen platformen en beheerpanelen integreren.

Klanten van de provider kunnen vervolgens via één muisklik een ssl-certificaat aanvragen en laten installeren. Sinds de lancering van het programma zijn er volgens Symantec voor 57 miljoen websites certificaten uitgegeven. In de Benelux zal Encryption Everywhere door de Nederlandse aanbieder van ssl-certificaten Xolphin worden verzorgd.

Een standaard ssl-certificaat zal via Encryption Everywhere kosteloos kunnen worden aangevraagd. Voor meer opties, zoals extended validation (EV) certificaten of wildcardcertificaten, die voor meerdere subdomeinen gelden, moet worden betaald. Het aanbieden van gratis ssl-certificaten volgt op het succes van Let's Encrypt. Een initiatief waar eigenaren van een website zelf een ssl-certificaat kunnen aanvragen en dat inmiddels zo'n 22 miljoen certificaten heeft uitgegeven.

Reacties (2)
12-01-2017, 20:20 door Anoniem
Ik had liever gehad dat Symantec het Letsencript programma zouden ondersteunen. Ik zie te vaak het woord upselling staan op de site over EE.
13-01-2017, 09:45 door Anoniem
Is Symantec niet jaren geleden beschuldigt door encryptologen dat het de NSA voor veel geld heeft toegestaan het willekeurig algoritme dat nodig is om de geheime PGP sleutel te maken te mogen ontwerpen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.