image

Linux geliefd doelwit voor hackers, Windows hacks nemen af

donderdag 5 juni 2003, 10:15 door Redactie, 6 reacties

Volgens een onderzoek van security analyst mi2g is het aantal aanvallen op Linux systemen explosief aan het toenemen, terwijl aanvallen op Windows servers afnemen. In mei werden bijna 20.000 Linux systemen getroffen door hackers, terwijl een kleine 4000 Windows systemen het doelwit waren. Volgens de voorzitter van mi2g zijn er drie redenen waarom Linux een geliefd doelwit is. Zo ontbreekt onder andere een "trustworthy computing initiative" zoals Microsoft dat heeft. (VNU)

Reacties (6)
05-06-2003, 12:49 door paranoid
Gaan we hier ook al van die dubieze berichten plaatsen, ik denk dat men wel weet waar ik op doel :(((

Ik denk dat ik met m'n simpele chello verbinding alleen al 4000 aanvallen per maand voor m'n kiezen krijg van 'hackers'. En dat heeft alles met de door mij gebruikte detectie software te maken en helemaal niets met het feit dat ik inderdaad linux gebruik. Dus waar hebben deze jongens het in godsnaam over :? En dan nog ik ben best bereid te geloven dat echte hackers zich liever op linux richten, omdat dat leuker is ofzo ... maar ja als je er Trustworthing computing / Pallidium of wat voor dubieuze op dit moment NIET beschikbare techniek bij gaat slepen wordt je er niet echt geloofwaardiger op (understatement!!).

Linux heeft het trouwens wel zwaar te verduren de laatste tijd, zou het kunnen dat een zeker software huis uit Redmond een beetje zenuwachtig begint te worden, nee toch? ;p
05-06-2003, 12:57 door Anoniem
'security' + 'analyst' + ' mi2g'..

ROFLMAO, het is weer komkommertijd.
05-06-2003, 13:26 door Anoniem
Uhmm...komt bij dat er veel meer linux systemen zijn (qua webservers dan) dan windhoos dus een beetje kasberekenen snap ik ook dat er meer linux system aangevallen worden...DUH...maar ok...iemand hierboven zei ook all....kwamkwammersloeg tijd
05-06-2003, 15:19 door SirDice
Waar kan ik die gegevens controleren? Hoe en wat is er gemeten? Aardig dubieus artikel.
05-06-2003, 18:08 door Anoniem
Net of een "trustworthy computing initiative" je systeem veilger maakt (ze bedoelen zeker the system formaly known as TCPA/Palladium).

Het klinkt me zoiets, dat je het initiatief hebt om je deur op slot te doen ... maar toch niet voor elkaar krijgt ... leuk inititief maar volledig nutteloos ;-)
06-06-2003, 07:39 door Anoniem
Voor alles wat bekent is, had deze beveilgingsspecialist net zo goed 20.000 linux servers in connectie met de buiten wereld en 4000 interne windows servers op een privé lan kunnen hebben.

-of-

de linux servers registereerder meer aanvallen dan de windows servers dankzij de configuratie

-of-

men gebruikte een ongepatchde (oude) linux server vs. een gepatchde windows server


Zoals met vele van dit soort onderzoeken, het is nutteloos zonder controleerbare feiten.
Een eigen statistiek is dat ik meer wordt gescand op netbios e.d. dan op linux-only exploits.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.