image

5 jaar cel voor Amerikaan die socialmedia-accounts hackte

vrijdag 13 januari 2017, 10:17 door Redactie, 0 reacties

Een 24-jarige Amerikaan die de socialmedia-, e-mail- en cloudaccounts van voornamelijk vrouwen hackte is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar en het betalen van een schadevergoeding van 3500 dollar, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

In totaal maakte de man minstens 49 slachtoffers, allemaal mensen die hij kende. Om toegang tot de accounts van zijn slachtoffers te krijgen maakte de man gebruik van publiek toegankelijke informatie of informatie die hij van het slachtoffers wist, om zo het wachtwoord van het account te achterhalen. Het ging daarbij meestal om het socialmedia-account. Vervolgens gebruikte hij informatie uit het socialmedia-account om het wachtwoord van andere accounts van het slachtoffer te bemachtigen.

Zodra de man toegang tot de accounts had gekregen wijzigde hij het wachtwoord en zocht vervolgens naar persoonlijke informatie, zoals foto's. Van één slachtoffer bekeek de man 380 foto's, waarvan hij er een aantal op zijn eigen computer bewaarde. Twee gevoelige foto's plaatste hij op een forum waar gebruiker per staat of per stad foto's kunnen uploaden en downloaden. Bij de foto zette hij ook de voornaam en laatste initiaal van het slachtoffer, zodat het slachtoffer eenvoudig door anderen was te identificeren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.