image

Microsoft wijzigt updatemodel Windows 7 en 8.1 voor bedrijven

zaterdag 14 januari 2017, 06:41 door Redactie, 9 reacties

Microsoft gaat het nieuwe updatemodel dat het eind vorig jaar voor bedrijven met Windows 7 en 8.1 introduceerde alweer wijzigen, zo heeft de softwaregigant aangekondigd. Het nieuwe updatemodel bestond uit een enkele beveiligingsupdate die maandelijks werd aangeboden en alle security-fixes van die maand bevatte. Daarnaast verschenen de "maandelijkse rollup" en de "preview rollup".

De maandelijkse rollup bevatte alle beveiligingsupdates van de betreffende maand en de maanden daarvoor. Als laatste was er de preview rollup die een vooruitblik bevatte van alle niet-security gerelateerde fixes die de volgende maand zouden uitkomen en alle fixes van de vorige rollups bevatte. De security-only update en de maandelijkse rollup werden via Windows Server Update Services (WSUS) en de Windows Update Catalogus aangeboden. Dit model gaat Microsoft nu vereenvoudigen. Daarnaast worden er aanpassingen doorgevoerd om de updates kleiner te maken.

Zo gaat Microsoft de security-only update niet meer aanbieden op computers waar de maandelijkse rollup van dezelfde maand of later al is geïnstalleerd. Daarnaast bevatte de security-only update ook beveiligingsupdates voor Internet Explorer. Die zorgden er echter voor dat de updates een stuk groter werden. Volgens Microsoft kozen bedrijven juist voor de security-only update vanwege de kleine omvang van de updates.

Daarom gaat Microsoft de IE-updates uit de security-only update halen. De IE-update kan nog wel los door bedrijven worden gedownload en bevindt zich ook in de maandelijkse rollup. Deze aanpassing gaat vanaf volgende maand in. Voor thuisgebruikers verandert er niets, aangezien die de maandelijkse rollup standaard via Windows Update binnenkrijgen.

Image

Reacties (9)
14-01-2017, 10:28 door Anoniem
Er was geen enkele reden om security only updates af te schaffen. Nu de rollups inmiddels overal opstaan mag je niet meer terug. Zucht.

De druk steeds weer een beetje opvoeren levert de minste weerstand op. Respectloos wangedrag en onrechtmatig.
14-01-2017, 10:40 door [Account Verwijderd]
Het ziet er allemaal niet onoverzichtelijk uit.
Maar omdat de mens een gewoontedier is, dus bijgevolg niet gecharmeerd is van teveel veranderingen zou Microsoft dit gegeven wel eens kunnen uitbuiten en ook dit update-model kunnen gaan doorvoeren voor de thuis-edities van Windows.

Gebruikers die de Windows update- catalogus gebruiken omdat zij liever zelf uitvlassen wat zij wel of niet geinstalleerd willen hebben, moeten dan straks weer opnieuw gaan studeren over wat zij nu wel of niet moeten installeren. Mogelijk gevolg: incorrecte update strategie cq. corrupt system.

Wees ècht maar niet zo goed-gelovig dat Windows op dit gebied (updates) er geen verborgen agenda op na houdt.
M.a.w. Hoe vaker Microsoft dus frunnikt aan het bestaande update-model hoe liever het hun is. Dat zie je al in de warrige benaming van de updates:

Waarom deze niet in heldere taal aangeboden?

Dus:
Monthly Security and Quality Rollup,
Monthly Security Rollup

In plaats van nu:
Security Monthly Quality Rollup,
Security Only Quality Update.

Vergeet niet dat er altijd nog grosso modo miljoenen gebruikers van win 7 en 8.1 zijn die Microsoft liever met de stok het hok van Windws 10 in jaagt dan met zachte dwang ertoe verleidt.
14-01-2017, 11:38 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 14-01-2017, 11:40
Door Anoniem: Er was geen enkele reden om security only updates af te schaffen. Nu de rollups inmiddels overal opstaan mag je niet meer terug. Zucht.

De druk steeds weer een beetje opvoeren levert de minste weerstand op. Respectloos wangedrag en onrechtmatig.

Wees gerust, ze worden vooralsnog (dat wel!) nog niet afgeschaft maar je moet nu wéér gaan nadenken terwijl je de afgelopen 3 maanden alles op een rijtje had met betrekking tot: Hoe zit het ook alweer.

Je kunt de security only updates hier vinden:
https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=december+2016

Voor januari verander je in de url de maand (in het engels!) en het jaar voor 2017, dus:
https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=january+2017


Succes!

P.s. k geef je helemaal gelijk dat Microsoft de druk steeds verder opvoert om maar gewoon automatisch updaten in te schakelen, tenminste als je dat bedoelt.
14-01-2017, 12:01 door johanw
Het is goed hoor, ik heb windows update helemaal uitgezet voordat die rollups ingevoerd werden, en heb dus geen MS spyware aan boord. Ik verleg de beveiliging naar de virusscanner, up to date browser (niet IE) en firewall. Je loopt risico maar ik denk dat dat kleiner is dan het risico dat MS m'n hele systeem sloopt danwel er toch weer spyware in weet te duwen.
14-01-2017, 12:18 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 14-01-2017, 12:21
Door johanw: Het is goed hoor, ik heb windows update helemaal uitgezet voordat die rollups ingevoerd werden, en heb dus geen MS spyware aan boord. Ik verleg de beveiliging naar de virusscanner, up to date browser (niet IE) en firewall. Je loopt risico maar ik denk dat dat kleiner is dan het risico dat MS m'n hele systeem sloopt danwel er toch weer spyware in weet te duwen.

Ik hoop voor je dat dit goed blijft gaan!
Ik zou dit nog wel, nog wel... met 'crossed fingers' durven toepassen op een Mac - ik heb dat lang gedaan - maar echt nooit op een Windows machine.

Wat je nu doet is een virusscanner en Fire-wall als werkezel de hele kar laten trekken.
Je kunt bedreigingen beter 'voorkomen dan genezen' door met up to date (system) software te werken
14-01-2017, 16:16 door mcb
Door johanw: Het is goed hoor, ik heb windows update helemaal uitgezet voordat die rollups ingevoerd werden, en heb dus geen MS spyware aan boord. Ik verleg de beveiliging naar de virusscanner, up to date browser (niet IE) en firewall. Je loopt risico maar ik denk dat dat kleiner is dan het risico dat MS m'n hele systeem sloopt danwel er toch weer spyware in weet te duwen.
Als je dan toch met je firewall bezig bent, kan je net zo goed rules aanmaken dat iedere ms exe blokkeert voor uitgaand verkeer buiten je eigen subnet.
Maar haal wel alle updates via de catalog (of anderszijds) binnen.
14-01-2017, 18:22 door Anoniem
Ach ja Windows mag dan wel verbeterd zijn,maar het beleid is soms van Microsoft van lik mijn vestje.
Ik ben blij dat ik Mac Os gebruik,dat is veel transparanter.
14-01-2017, 21:57 door Anoniem
Microsoft wil graag dat iedereen die voor windows kiest Windows 10 gebruikt, helaas zijn er een hoop koppige mensen die niet mee willen gaan, terwijl ze uiteindelijk toch geen andere keuze hebben of over moeten gaan naar een ander os .
15-01-2017, 12:31 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Microsoft wil graag dat iedereen die voor windows kiest Windows 10 gebruikt, helaas zijn er een hoop koppige mensen die niet mee willen gaan, terwijl ze uiteindelijk toch geen andere keuze hebben of over moeten gaan naar een ander os .

Nog afgezien van het feit dat dit een topic is dat niets, maar dan ook helemaal niets met Windows 10 uit te staan heeft; dus expliciet relevant is voor Windows 7 en 8.1 gebruikers wordt hen ook nog een 'verminderde geloofsovertuiging' aangepraat:

"helaas zijn er een hoop koppige mensen."

't is treurig!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.