image

Aanvaller gijzelt 700 computers Amerikaanse bibliotheek

zaterdag 21 januari 2017, 07:05 door Redactie, 1 reacties

Een aanvaller heeft via ransomware meer dan 700 computers op 16 locaties van de openbare bibliotheek in St. Louis voor losgeld gegijzeld. Door de infectie kunnen er geen boeken meer worden uitgeleend en zijn alle computers vastgelopen, aldus een woordvoerster tegenover CNN.

De aanvaller zou via een server zijn binnengekomen, waarbij ook het e-mailsysteem werd getroffen. Volgens de bibliotheek heeft de aanvaller omgerekend 35.000 dollar gevraagd voor het ontsleutelen van de systemen. De bibliotheek is echter niet van plan om te betalen en zegt dat het alle computers gaat wissen en opnieuw installeren. Een proces dat dagen tot weken in beslag kan nemen.

In totaal biedt de bibliotheek toegang tot 4 miljoen boeken, magazines en video's. Met name scholieren en armere inwoners van de stad gebruiken de computers om mee te internetten. Op de computers staan geen gegevens van werknemers, financiële data of informatie van gebruikers, zo laat de woordvoerster weten.

Reacties (1)
23-01-2017, 08:24 door karma4
Ik wilde naar de impact vragen. Getroffen scholieren en armere inwoners. Een slechte combinatie als dat betekent dat met tijd en goedkoop vrijwilligerswerk geen tegenwicht geboden kan worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.