image

Microsoft onthult Windows Defender Security Center

dinsdag 24 januari 2017, 10:54 door Redactie, 0 reacties

Met de Creators Update voor Windows 10 zal er een nieuw onderdeel aan het besturingssysteem worden toegevoegd genaamd "Windows Defender Security Center" waarmee gebruikers in één keer de status van hun systeem kunnen zien. Via het Security Center krijgen gebruikers een overzicht van de virusbescherming, gezondheid van het systeem, firewall en netwerkbeveiliging, app- en browserinstellingen en als laatste ouderlijk toezicht.

Via "Device performance & health" kunnen gebruikers controleren of ze de laatste Windows-updates en drivers hebben geïnstalleerd, alsmede wat de status van de batterij en harde schijf is. Ook kan via dit menu een schone installatie van Windows worden uitgevoerd. De "Refresh Windows" optie laat gebruikers persoonlijke bestanden en sommige Windows-instellingen bewaren, terwijl de meeste apps worden verwijderd. Volgens Microsoft kan dit in het geval van prestatieproblemen helpen. "Ons doel met het nieuwe Windows Defender Security Center is om gebruikers meer informatie te geven en beveiliging te vereenvoudigen", zegt Microsofts Rob Lefferts.

Hij stelt dat in het geval een betaalde virusscanner verloopt Windows Defender automatisch actief zal worden totdat de gebruiker verdere actie onderneemt. "Als laatste is het belangrijk dat gebruikers de controle over hun pc houden. Windows 10 respecteert de vrijheid van gebruikers om de beveiligingssoftware en -diensten te kiezen die ze zelf willen." Eerder uitte Eugene Kaspersky van het gelijknamige anti-virusbedrijf nog felle kritiek en diende zelfs een klacht in wegens de manier waarop Windows Defender aan gebruikers wordt "opgedrongen".

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.