image

Russische autoriteiten arresteren topman Kaspersky Lab

woensdag 25 januari 2017, 14:00 door Redactie, 2 reacties

De Russische autoriteiten hebben een topman van het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab gearresteerd op verdenking van mogelijk verraad. Dat meldt de Russsische krant Kommersant. Volgens het anti-virusbedrijf heeft de aanhouding van Ruslan Stoyanov niets met Kaspersky Lab te maken.

"Ruslan Stoyanov wordt onderzocht vanwege een periode van voor zijn werkzaamheden bij Kaspersky Lab", aldus een woordvoerder tegenover zakenblad Forbes en in een reactie op Twitter. Stoyanov is hoofd cybercrime-onderzoek bij Kaspersky Lab. Hij was bij verschillende grote zaken betrokken. De aanhouding houdt mogelijk verband met de arrestatie van een hooggeplaatste functionaris van de Russische geheime dienst FSB. Beide mannen werden in december opgepakt.

Bronnen laten Kommersant weten dat het onderzoek zich richt op geld dat de twee van buitenlandse bedrijven zouden hebben ontvangen. Stoyanov was eerder voor de Russische overheid werkzaam. Hij had een hoge positie binnen de cybercrime-eenheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens experts kan de aanhouding gevolgen hebben voor de relatie tussen Kaspersky Lab en de FSB.

Reacties (2)
26-01-2017, 02:03 door Anoniem
De man nooit vertrouwd, het product ook niet. Kaspersky zelf was ooit een KGBer. Leuk dat hij zegt nooit FSBer geweest te zijn, dat klopt, is na zijn tijd als KGBer.. Maar ja, eens KGB...Ben benieuwd wat ze als cover-up gaan gebruiken!
23-02-2017, 13:35 door Anoniem
Door Anoniem: De man nooit vertrouwd, het product ook niet. Kaspersky zelf was ooit een KGBer. Leuk dat hij zegt nooit FSBer geweest te zijn, dat klopt, is na zijn tijd als KGBer.. Maar ja, eens KGB...Ben benieuwd wat ze als cover-up gaan gebruiken!

Je roept maar wat, KGB-er ? hoe kom je daar nou weer bij. Het is een 100% betrouwbaar bedrijf met prima software. Zakelijk al jaren uitermate tevreden met zowel producten als met de support van Kaspersky.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.