image

LeakedSource mogelijk door politie offline gehaald

vrijdag 27 januari 2017, 10:42 door Redactie, 0 reacties

De website LeakedSource, die internetgebruikers tegen betaling in gestolen en gelekte databases liet zoeken, is mogelijk door opsporingsdiensten offline gehaald. Op dit moment is de website, die meer dan 3 miljard gecompromitteerde accounts bevatte, niet meer bereikbaar.

Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk, maar op OGFlip, een forum voor virtuele valuta, verscheen een bericht dat een niet nader genoemde opsporingsdienst de harde schijven en servers van de website in beslag heeft genomen. De eigenaar zelf zou niet gearresteerd zijn, maar de website komt volgens het bericht niet meer terug. De Australische beveiligingsexpert Troy Hunt, die met Have I Been Pwned zelf een zoekmachine met allerlei gehackte databases beheert, maar gebruikers kosteloos waarschuwt als ze hier in voorkomen, hekelt de manier waarop LeakedSource opereerde.

"Ik heb nooit voor data betaald of één van de datalekken die ik ontving geruild. Het creëren van een commerciële markt verbetert op geen enkele manier de veiligheid, het is alleen een stimulans voor kwaadwillende partijen om nog meer data te verkrijgen." Wat betreft het offline halen van LeakedSource stelt Hunt dat het incident de kans biedt om over de ethiek van het verwerken van persoonsgegevens na te denken. Hij hoopt niet dat de actie tegen LeakedSource grote gevolgen voor de personen achter de dienst zal hebben. "Maar voor nu is het web door hun afwezigheid een stuk veiliger geworden."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.