image

Data 1400 Ziekenhuismedewerkers VS gestolen via phishingmail

zaterdag 28 januari 2017, 07:02 door Redactie, 1 reacties

Een aanvaller is erin geslaagd om via een phishingmail de privégegevens van meer dan 1400 medewerkers van een Amerikaans ziekenhuis te stelen. De aanvaller verstuurde een e-mail die van een directeur afkomstig leek en om belastinggegevens van het personeel vroeg.

Een werknemer had niet door dat het om een frauduleus verzoek ging en verstuurde de gevraagde bestanden. Het ging onder andere om social security nummers en persoonsdata. Volgens de Amerikaanse Belastingdienst IRS proberen de criminelen de personeelsgegevens voor belastingfraude te gebruiken, waarbij in naam van de slachtoffers frauduleuze belastingteruggave wordt aangevraagd. Vorig jaar wisten criminelen op dezelfde manier de gegevens van 700 Snapchat-medewerkers, 11.000 ziekenhuismedewerkers en alle Seagate-werknemers te stelen. Destijds ging het nog om een nieuw fenomeen. Nu waarschuwt de Amerikaanse fiscus dat de aanvallers opnieuw actief zijn.

Reacties (1)
28-01-2017, 12:31 door karma4
Waar is de tijd dat je als bedrijf al je data bij een 3-e partij dropt om af te handelen omdat zoiets goedkoper is. Dat sluit hier fraai bij aan, het is de mens als zwakste schakel in het geheel. Het verbaast me dat daarvan zo weinig naar boven komt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.