Privacy - Wat niemand over je mag weten

[Verwijderd]

28-01-2017, 13:06 door Peter238, 1 reacties
[Verwijderd door moderator]
Reacties (1)
28-01-2017, 21:32 door Anoniem
Daarvoor hoef je niemand aan het werk te zetten, want daarvoor bestaan programma's. Bovendien betwijfel ik of er hier iemand is die er zin in heeft om 2 bestanden te gaan ontrafelen. De meesten hebben het veel te druk met hun eigen (security)werk...

Een opsomming van die programma's vind je bijv. hier:
https://www.lifewire.com/free-pdf-password-remover-tools-2626181

Let op: sommige van de programma's zijn geheel freeware, sommige moet je voor betalen indien je ze voor grotere files of langere passwords wilt gebruiken.

Let op (2): de links van sommige programma's verwijzen naar freeware sites, die zelf andere software meebundelen.
Bijv. Softpedia.
Daarom opletten bij installatie dat je niets bevestigt wat je niet wilt installeren of - beter nog - met de naam van het programma zoeken of er een site van de originele maker is. Checken met VirusTotal is ook geen gek idee! Ik geef geen enkele garantie dat de daar genoemde programma's veilig zijn, zul je zelf verder moeten onderzoeken.

Heb je de bestanden beveiligd met langere passwords (meer dan 6 tekens of zo) dan zal het een hele tijd duren voor het password gevonden wordt. Of bij voldoende lange passwords: nooit, tenzij je een supercomputer hebt. Sommige programma's geven de mogelijkheid de lengte (min en max) van het password in te voeren. Dat spaart onnodig zoeken naar niet bestaande lengtes. Moet je dan nog wel weten. Die eventueel eerst even een proefje met een bestandje dat beveiligd is met een korter password.

Had je een password gebruikt zoals: Q&f14#jto%eY*XU ? Of iets anders met een lengte van 15 tekens en een willekeurige combinatie van hoofdletters, gewone letter, leestekens en cijfers? Vergeet het dan maar. Volgens https://www.grc.com/haystack.htm duurt het daarmee op een supersnelle computer miljoenen eeuwen om het password te kraken.

Je kunt ook andere programma's zoeken via een zoekmachine met bijv. "pdf password cracker". Let wel op: er bestaan ook online mogelijkheden om zoiets te laten 'kraken'. Als ze al werken zou ik er nooit vertrouwelijke documenten aan willen toevertrouwen!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.