image

Expert geeft beveiligingstips aan Twitter-activisten

maandag 30 januari 2017, 11:49 door Redactie, 8 reacties

Wie zich op Twitter over politieke zaken uitlaat kan met negatieve gevolgen te maken krijgen als het gaat om baan, carrière of leven. Aanleiding voor beveiligingsexpert "The Grugq" om Twitter-activisten verschillende handige beveiligingstips te geven die de privacy en identiteit moeten beschermen.

Volgens de expert is het cruciaal dat Twitter-activisten hun Twitter-account van hun persoonlijke leven scheiden. Zo moet er een apart e-mailadres voor het Twitter-account worden aangemaakt en moet dit e-mailadres alleen voor Twitter worden gebruikt. Daarnaast moet dit account altijd via het Tor-netwerk worden benaderd. Ook inloggen op Twitter moet via het Tor-netwerk gebeuren. Verder adviseert The Grugq om een wegwerptelefoon te gebruiken dat als nummer bij Twitter kan worden opgegeven. Tevens moet de Twitter-app niet worden gebruikt, omdat het ip-adres dan aan het telefoon-account wordt gekoppeld. Verder moeten activisten niet op privéberichten reageren, met name als er links in het bericht staan.

Ook moet het persoonlijke Twitter-account niet worden gevolgd. Om op het Twitter-account in te loggen raadt The Grugq aan om geen werkcomputers te gebruiken, aangezien de gebruiker hier geen controle over heeft. De eigen computer moet daarnaast volledig versleuteld zijn. Als het gaat om het versturen van berichten adviseert de expert het gebruik van een andere schrijfstijl en dat activisten met niemand over hun activiteiten praten of zeggen wie ze zijn. "Wees voorzichtig, maar niet paranoïde", besluit de The Grugq.

Reacties (8)
30-01-2017, 11:55 door Anoniem
Het beste is helemaal geen Twitter gebruiken?
30-01-2017, 11:58 door Anoniem
Ook van toepassing op fora en andere social media zoals Facebook.
30-01-2017, 13:01 door hLVB
[Verwijderd]
30-01-2017, 13:07 door hLVB
Dit advies geldt voor alle social media en met uitbreiding voor het internetgebruik.
Heeft deze expert ook Donald Trump gewaarschuwd voor zijn imagoschade door zijn twittergebruik :)
30-01-2017, 14:10 door Anoniem
Sorry hoor, maar wat is een wegwerptelefoon? Wordt daar een anonieme prepaid simkaart mee bedoeld?
30-01-2017, 16:28 door Anoniem
Door Anoniem: Sorry hoor, maar wat is een wegwerptelefoon? Wordt daar een anonieme prepaid simkaart mee bedoeld?

Nee ook het toestel zelf moet een wegwerpding zijn omdat anders de IMEI te koppelen is aan andere sim kaarten.
30-01-2017, 18:27 door Anoniem
Een oude toestel waar eerder andere simkaarten in heeft gezeten voldoet dus niet. Een (nieuwe) toestel waar nooit eerder een simkaart in heeft gezeten dan wel andere anonieme prepaid simkaarten wel?
30-01-2017, 19:34 door Anoniem
Door Anoniem: Een oude toestel waar eerder andere simkaarten in heeft gezeten voldoet dus niet. Een (nieuwe) toestel waar nooit eerder een simkaart in heeft gezeten dan wel andere anonieme prepaid simkaarten wel?

Of je koopt op Marktplaats een tweedehands toestel en in een andere plaats een prepaid simkaart. Staan ze in elk geval bij de verkeerde op de stoep.

Contant betalen uiteraard.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.