image

Privacy Stemwijzer voor Tweede Kamerverkiezingen online

dinsdag 31 januari 2017, 09:20 door Redactie, 7 reacties

Naast de algemene StemWijzer voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen is er ook de Privacy Stemwijzer, waarbij de privacystandpunten van de verschillende partijen centraal staan. De Privacy Stemwijzer is ontwikkeld door Privacy Barometer, een particulier initiatief dat zich inzet voor de privacy.

In de Privacy Stemwijzer, die nu online is verschenen, zijn de veertien partijen opgenomen die in recente peilingen minimaal één zetel hebben behaald. Dat zijn de partijen die nu in de Tweede Kamer zitten, waaronder ook de nieuwe fracties van Denk en VoorNederland (VNL), en twee nieuwkomers van buiten de Kamer, te weten de Piratenpartij en het Forum voor Democratie (FvD). Via de stemwijzer kan worden bepaald welke partij het best met de mening van de gebruiker over privacy overeenkomt. Dit gebeurt aan de hand van tien stellingen.

De tien stellingen zijn gebaseerd op voorstellen die de afgelopen vier jaar in de Tweede Kamer zijn behandeld. Het gaat om wetsvoorstellen met een behoorlijke impact op privacy op het gebied van veiligheid, openbare orde en zorg. Elk van deze aandachtsgebieden komt terug in de stemwijzer, zodat een breed beeld over privacy verkregen wordt. Ook op het gebied van sociale zekerheid zijn er maatregelen voorgesteld die de privacy raken, maar daarbij was er weinig onderscheid tussen de partijen of zijn standpunten niet bekend. Dit thema komt daarom niet terug in de stemwijzer.

Voor zover mogelijk heeft Privacy Barometer de stemwijzer gebaseerd op het daadwerkelijke stemgedrag van de diverse partijen in de afgelopen jaren. Waar het stemgedrag nog niet bekend is, is het standpunt uit het verkiezingsprogramma opgenomen.

Reacties (7)
31-01-2017, 11:15 door Anoniem
Leuk dat Forum voor Democratie zo goed ingevuld is door de web-admin.
31-01-2017, 12:36 door Anoniem
Heb je al lekker bewust gekozen, gaan die volksverlakkers een coalitie vormen waarbij toevallig net de redenen waarom je op DIE partij gestemd hebt overboord worden gegooid voor het zachtere pluche van de regeringspartij ipv de opositie...

(wat ik dan weer vreemd vind want als ambtenaar wil je zo weinig mogelijk doen en de opositie hoeft alleen maar te schoppen ipv iets zelf verzinnen... maarja, ik begrijp ambtenaren toch al niet)
31-01-2017, 13:33 door Anoniem
PRIVACY BAROMETER WEBSITES: GEBLOKKEERD VOOR PRIVACY-TOR-BROWSER GEBRUIKERS

Privacy barometer blijft volharden in een deel van het uitsluiten van haar doelgroep.
Namelijk gebruikers die een echte privacy browser oplossing hebben gekozen.
Wordt al tijdenlang botweg geblokkeerd op privacybarometer en nu dus ook op die ‘privacy’stemwijzer.

Gebruikers die opkomen voor hun privacy blokkeren heeft inderdaad wel een vorm van een barometer effect, namelijk bar en boos om de werkelijk privacy minded bezoekers te blokkeren.
Privacy barometer accepteert kennelijk werkelijke privacy niet (dus toch ook maar een eigen analyse wens bij het invullen van stemvoorkeuren ?) en zou zich ook niet als voorvechter voor privacy moeten manifesteren!

Bits of freedom ( https://www.bof.nl ) doet dit voorvechten voor privacy wel overtuigend, zij blokkeert geen lezers die gebruikmaken van de privacy firefox Torbrowser.
Ook security.nl blijft halsstarrig volhouden Torbrowser gebruikers de voet voor de helft van de tijd dwars te zetten door verkeer te blokkeren.

De rest van vele nieuwssites in Nederland doet dat blokkeren niet dus het zogenaamde blokkeernut is volstrekt niet bewezen.
Behalve dan dat je online gebruikers en je eigen beoogde doelgroep pest en dat maakt de boodschap die je men in de kolommen beleid niet erg overtuigend omdat je niet staat voor wat je zeg: ‘rug in de aanbieding’, laat maar zitten.

Zeer dubbelhartig gedrag en daarmee zeer kwalijk!

Stink er dus niet in bij bezoek van die zogenaamde privacy advies website, let dubbel goed op analyse code en extra verbindingen tijdens bezoek van die website en doe het bij voorkeur via een ip adres dat niet de jouwe is.
Kijk waar kan of je maximaal het toestaan van javascripts kan blokkeren om device fingerprinting te voorkomen.
Maar een site die zich zo opstelt zou ik links laten liggen als er alternatieven zijn.

Heeee!
De ‘ordinaire’ stemwijzer(s)zijn namelijk wel gewoon met Torbrowser te bezoeken.
Stemwijzer bijvoorbeeld die nu nog iets anders aanbiedt voor 6 feb.
http://stemmentracker2017.stemmentracker.nl/

De https variant is nog niet goed geconfigureerd maar dat geeft in dit geval even niet als je met Torbrowser de site bezoekt.
Sta je alleen de javascripts voor domein stemmentracker2017.stemmentracker.nl toe en de rest, o.a. addthis niet.
Iframes van de nos kan je desgewenst ook nog toestaan, is mp4 codec (en geen flash)

Conclusie
Gewoon lekker stemwijzer.nl met Torbrowser bezoeken, dan wordt je niet geblokkeerd en heb je wel echt anoniem een stemadvies.
Maar dan moet je niet tegen alles zijn want dan krijg je de volgende melding:

” U heeft onvoldoende serieuze antwoorden op de stellingen van de StemWijzer gegeven, waardoor geen betrouwbaar advies verstrekt kan worden.
OK “

Nee, ook niet helemaal oké.
Geen site voor de aanhangers van ‘de tegenpartij’, dat dan weer niet. ;)
(ik wilde er ff snel doorheen om te kijken of het werkt, niet helemaal dus getuigde een op delen mallotige moraalridderprogrammeur).
Maar het is al beter dan helemaal niets kunnen bezoeken.

Laat de privacybarometerblokkers maar zitten als je echte privacy wil.
31-01-2017, 13:37 door Anoniem
Door Anoniem: Leuk dat Forum voor Democratie zo goed ingevuld is door de web-admin.

Dat viel mij ook op. Misschien staat er niets over in hun programma?
31-01-2017, 14:09 door Anoniem
Twee zaken die je absoluut moet weren uit het privacy debat - politiek en religie.

Wat de politiek nu doet is een 'verdeel en heers' politiek via de verborgen hand van de zittende macht - het creëren van maar liefst 81 politieke partijen (waarvan de meeste er niets toe doen of zullen doen) om te voorkomen dat er iets fundamenteels gaat veranderen. Denken wij terug aan 6 mei 2002. Nu gaat men weer op een andere wijze proberen de status-quo te laten standhouden en verandering in te dammen.

Voor wat betreft de privacy. Als men het niet kan gaan bereiken bij de grote digitale multinationals dat men tot zelfregulering komt en cybercriminelen daadwerkelijk kan gaan weren, is onze Nederlandse politieke prietpraat zinloos.

De meeste gewone eindgebruikers zijn mega door-klikkers zonder echt in staat te zijn te overwegen hoe ze goed ad- en script-blokkering moeten gebruiken. Trouwens door opt-ins worden ze verder gedreven in de gigantische fuiken van de grote media oligarchen en de heer M.Z. bijvoorbeeld werkt heus niet ten behoeve van de eindgebruiker. Als men zulke lieden niet echt de voet gaat dwars zetten of houdt aan minimale regels, verandert er echt nooit iets. Daaraan verandert een spam of privacy-debatje of politiek adviessausje ook niets.

Kijk maar eens hoe ze reageren, nu er een "new sheriff in town" is, die er tenminste iets toe doet. Ze demoniseren en verketteren hem reeds alom ook op het thuisfront. Laten we eerst maar eens afwachten en hem rustig de tijd geven om te doen wat hij wil doen.

En hier...... laat privacy bescherming over aan luitjes die er verstand van hebben.
31-01-2017, 16:09 door Anoniem
Door Anoniem: Twee zaken die je absoluut moet weren uit het privacy debat - politiek en religie.

Wat de politiek nu doet is een 'verdeel en heers' politiek via de verborgen hand van de zittende macht - het creëren van maar liefst 81 politieke partijen (waarvan de meeste er niets toe doen of zullen doen) om te voorkomen dat er iets fundamenteels gaat veranderen. Denken wij terug aan 6 mei 2002. Nu gaat men weer op een andere wijze proberen de status-quo te laten standhouden en verandering in te dammen..

Dat deden de zittende partijen al door op voorhand de PVV uit te sluiten van een coalitie.
Wordt de PVV de grootste (een angst van vele mensen, zeker die gewend zijn geraakt aan pluche), dan hebben ze meteen geen mogelijkheid om een regering te vormen... Dat is democratie in de dop smoren... En die hufters moeten ons vertegenwoordigen? En dan allemaal onder het excuus "ja, toen ze regeerden hebben ze de regering laten vallen"...
Misschien dat het zo staat in de geschiedenisboekjes van de VVD maar in werkelijkheid was er slechts een MINDERHEIDS kabinet van VVD en CDA, notabene de partijen die het meeste kiezers hadden verloren... PVV heeft nooit meegeregeerd, alleen de regering GEDOOGSTEUN gegeven... dat is wel de lasten maar niet de lusten.. Vervolgens lukte het RUTTE niet om een goede begroting te maken, zeker niet een die op gedoogsteun van de PVV kon rekenen. En we weten nu allemaal hoeveel die nieuwe begroting ons heeft gekost... Er ging immers niets naar Griekenland (behalve dan een paar honderd miljoen euro.. enz enz. Het was ook Rutte die de stekker eruit trok... De regering was immers niet veranderd, het was nog steeds VVD en CDA... En dan nog waarschijnlijk CDA wat niet met PVV wilde samenwerken... Vervolgens mocht Rutte nadat hij het ontslag van de regering heeft aangegeven weer opnieuw beginnen... De grootste onzin allertijden..

Verder het opwerpen van een grens van bijna 12.000 euro voor een politieke partij? Dat hoeft geeneens voor een BV meer.
03-02-2017, 13:53 door Anoniem
Wat mooi is hier, als je bij iedere vraag 'geen mening' invult dan is de uitslag alsnog bezig met 'muteren'.

Partij voor de Dieren
Piratenpartij
CDA
ChristenUnie
D66
GroenLinks
PvdA
50PLUS
PVV
SGP
SP
VVD
VNL
Denk
Forum voor Democratie

De ontwikkelaar heeft overduidelijk een bias welke doorgevoerd wordt op deze website
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.