image

E-mailaccount Tsjechische minister gehackt

dinsdag 31 januari 2017, 15:10 door Redactie, 0 reacties

Onbekende aanvallers zijn er in geslaagd het e-mailaccount van de Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken en een niet nader genoemd aantal ambtenaren te hacken, maar er zou geen geclassificeerde informatie zijn buitgemaakt. Dat heeft het ministerie via de eigen website bekendgemaakt.

Volgens experts ging het om een vrij geraffineerde aanval die waarschijnlijk door een staat is uitgevoerd en lijkt op de methode die ook bij de hack van de Amerikaanse Democratische Partij werd toegepast. Verdere details worden echter niet gegeven. De hack van de e-mailaccounts van leden van de Democratische Partij was echter zeer eenvoudig van aard, aangezien de aanvallers hierbij standaard phishingmails gebruikten. Vervolgens werden inloggegevens op phishingsites ingevuld.

Het Tsjechische ministerie meldt verder dat alleen accounts voor externe communicatie gecompromitteerd zijn geraakt. Het interne communicatiesysteem zou niet zijn gehackt, waardoor er ook geen geclassificeerde informatie is gelekt. De Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken Lubomir Zaoralek heeft de inlichtingendiensten gevraagd om een onderzoek uit te laten voeren of ook andere overheidsinstellingen zijn aangevallen. Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek zullen verdere maatregelen worden bepaald.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.