image

Belgische politie waarschuwt voor zakelijk gebruik privételefoon

donderdag 2 februari 2017, 09:54 door Redactie, 3 reacties

De Belgische politie heeft werkgevers en werknemers gewaarschuwd voor het zakelijk gebruik van privételefoons, aangezien dit zonder goede afspraken een beveiligingsrisico voor bedrijven en organisaties is. Uit onderzoeken zou blijken dat dat werknemers die hun smartphone beroepsmatig gebruiken dit niet altijd aan hun werkgever melden en de werkgever ook niet zouden waarschuwen als er malware op het toestel wordt aangetroffen.

De werknemers maken zich vooral zorgen dat de it-afdeling van de organisatie toegang tot het toestel en privégegevens krijgt. "Aangezien het vanzelfsprekend lijkt dat we op dit vlak geen stappen terug zullen zetten, is het echt nodig om nieuwe werkwijzen vast te leggen om het privékarakter van de gegevens van de werknemers te garanderen en tegelijk te waken over de veiligheid van het netwerk door middel van een versterkte controle", aldus de Belgische politie.

Als mogelijke oplossing wordt aangeraden om met aparte gebruikssessies op smartphones te werken, zodat zakelijke en privegegevens gescheiden blijven. "Gegevensdiefstal is een bijzonder winstgevende activiteit geworden. Men moet er dus voor zorgen dat geen enkele informatie verspreid kan worden en dat de beroepsomgeving niet de achterdeur wordt waarlangs malware kan binnendringen", zo laat de waarschuwing weten.

Reacties (3)
02-02-2017, 10:02 door Anoniem
Ga eens in de buurt van een multinational in de trein zitten. Als er dan twee collega's met de trein reizen weet je niet wat je hoort. Vaak meegemaakt toen ik zelf met de trein forenste.Soms kwam er iemand naast mij zitten en die ging vertrouwelijke stukken zitten lezen. Ik kon de hele reis meelezen. Dat is misschien niet netjes maar het is ook niet handig van 'hoge omes' om dit te doen in een trein.
02-02-2017, 10:05 door Anoniem
Een oud-directeur van Sun Microsystems zei 20 jaar geleden dat hij hoopte dat zijn computer net zo makkelijk te bedienen zou zijn als zijn telefoon.

Volgens mij zijn we daarin geslaagd.
02-02-2017, 10:28 door Anoniem
In mijn Philips tijd werd de "top" verplicht privacyscreens voor de laptops te gebruiken tijdens het reizen, echter waren deze niet altijd fijn om te werken uiteraard, dus dit werd op grote mate aan de laars gelapt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.