image

Gmail stopt ondersteuning Chrome op Windows XP en Vista

donderdag 2 februari 2017, 11:00 door Redactie, 3 reacties

Gmail gaat de ondersteuning van Chrome op Windows XP en Vista stoppen, zo heeft Google bekendgemaakt. De e-maildienst zal namelijk Chrome 53 en ouder niet meer ondersteunen, wat vooral gebruikers van XP en Vista raakt, aangezien die niet naar een nieuwere Chrome-versie kunnen updaten.

De laatste versie die voor deze Windows-versies verscheen was Chrome 49. Volgende week begint Google met het tonen van een waarschuwing aan gebruikers van een niet meer ondersteunde Chrome-versie. Gmail blijft tot het einde van dit jaar wel werken op Chrome 53 en ouder. Gebruikers die dan nog steeds niet naar een nieuwere browser zijn overgestapt zullen dan worden doorgestuurd naar de html-versie van Gmail.

"Als je oudere versies van Chrome blijft gebruiken nu de ondersteuning is gestopt, zal Gmail kwetsbaarder voor beveiligingsrisico's zijn en hebben gebruikers geen toegang tot nieuwe features en bugfixes", aldus Google. De internetgigant adviseert gebruikers naar een nieuwere Windows-versie over te stappen. Hoewel Microsoft Windows Vista nog tot 11 april 2017 met updates ondersteunt, besloot Google de ondersteuning in het geval van Chrome vorig jaar april al te stoppen.

Reacties (3)
02-02-2017, 11:23 door Anoniem
Terecht, ondersteuning voor XP is er al jaren niet meer (ook al vond ik XP een fijn OS) en Vista, tsja, wie wil daar nou nog mee werken...
02-02-2017, 14:39 door Anoniem
ondersteuning van Windows Vista door Microsoft stopt in april 2017, dus logisch dat Google daar nu ook mee stopt.
Paul
02-02-2017, 19:06 door Anoniem
Door Anoniem: ondersteuning van Windows Vista door Microsoft stopt in april 2017, dus logisch dat Google daar nu ook mee stopt.
Paul
Hoezo, is het al weer april dan? Dat had ik gemist...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.