image

WhatsApp dringt hoeveelheid spam terug ondanks encryptie

donderdag 2 februari 2017, 12:03 door Redactie, 1 reacties

WhatsApp heeft het afgelopen jaar de hoeveelheid spamberichten die gebruikers ontvingen teruggedrongen, ook al communiceren de mee dan 1 miljard gebruikers nu via end-to-end-encryptie waardoor de berichtendienst de inhoud van berichten niet meer kan lezen.

Dat maakte Matt Jones, software-engineer bij WhatsApp, tijdens de USENIX Enigma 2017-conferentie bekend. In plaats van naar de inhoud van de berichten te kijken, zoals veel spamfilters werken, wordt gekeken hoe lang een vermeende spammer is geregistreerd of hoeveel berichten hij in de laatste 30 seconden heeft verstuurd. Om mogelijke spammers te vinden heeft WhatsApp het gedrag bestudeerd van de spammers die eerder al van het platform werden verbannen, zo meldt PC World. Aan de hand van deze analyse kan WhatsApp bijvoorbeeld zien dat een spammer een script gebruikt om grote hoeveelheden berichten te versturen.

Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met de provider die door de vermeende spammer wordt gebruikt. Een bijkomend voordeel voor WhatsApp is dat spammers zich met hun telefoonnummer moeten registreren. "Als we het te kostbaar voor de spammers maken, zal hun businessmodel niet werken", aldus Jones. Met de presentatie wilde WhatsApp het idee wegnemen dat end-to-end-encryptie een negatieve invloed op de detectie van spam zou hebben.

Reacties (1)
02-02-2017, 16:49 door Anoniem
Dat is goed hoe meer spam er de nek wordt omgedraaid hoe beter toch?.
Als Spam helemaal verdwijnt dan wordt de servercapaciteit ook nuttiger besteed aan ander internetverkeer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.