image

Ransomware ontregelt Amerikaanse gemeente

vrijdag 3 februari 2017, 11:28 door Redactie, 0 reacties

Een besmetting door ransomware heeft ervoor gezorgd dat een Amerikaanse gemeente alle computers en telefoonsystemen heeft uitgeschakeld om verdere verspreiding te voorkomen. Afgelopen dinsdag ontdekten functionarissen van Licking County in de Amerikaanse staat Ohio de ransomware.

Volgens 10TV zou de ransomware meer dan duizend computers hebben uitgeschakeld. Daarop werd besloten alle systemen uit voorzorg uit te schakelen. Alle gemeentekantoren blijven open, maar alle online systemen zijn offline, alsmede de landlijnen. Naar schatting zullen de systemen de hele week offline blijven.

De gemeente wil niet laten weten wat voor bestanden er zijn versleuteld, hoeveel losgeld er is gevraagd en of het bedrag zal worden betaald. Wel zegt de gemeente dat het het advies van beveiligingsexperts en politie zal opvolgen. Gemeentepersoneel zal nu weer met pen en papier moeten werken, aldus commissaris Tim Bubb tegenover Newark Advocate. Ook het 911-centrum voor de hulpdiensten doet nu alles handmatig. De telefoons en radio's werken nog wel, maar het personeel heeft geen toegang tot hun computers.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.