image

MSN upgrade vanwege security risico, deur dicht voor Trillian

donderdag 21 augustus 2003, 12:19 door Redactie, 12 reacties

Microsoft dwingt mensen om hun versie van de instant messenger applicatie MSN te upgraden, waarmee het de deur sluit voor andere IM produkten zoals Trillian. Vanaf 15 oktover moeten gebruikers van Microsoft's MSN Messenger en Windows XP Windows Messenger hun programma upgraden of anders kan men de dienst niet meer gebruiken. Volgens een woordvoerder van Microsoft is de upgrade noodzakelijk vanwege security gerelateerde zaken. Hij wilde echter geen details vrijgeven wat er precies mis is, om zo klanten geen onnodig risico te laten lopen. 15 oktober zal tevens een deadline zijn voor de Trillian ondersteuning, aangezien het nog niet zeker is of deze populaire IM software nog gebruik mag maken van het MSN netwerk. (Zdnet)

Reacties (12)
21-08-2003, 12:22 door Anoniem
Oftewel Big Boss Bill


Microsoft is Watching YOU!!!!

(verder commentaar overbodig)


Pewi
21-08-2003, 12:48 door TheGuru
Daar is maar één reden voor:

Mogelijk betalen voor MSN Messenger
Woensdag, 20 augustus 2003 - In de gebruikersovereenkomst van de nieuwe versie van MSN Messenger houdt Microsoft de mogelijkheid open om geld te gaan vragen.

http://www.webwereld.nl/nav/nb?15992
21-08-2003, 12:51 door Donz
Kreeg ook al TIG mailtjes van zo'n MSN waarschuwingen thuis. Dacht dat het vast een of andere spammer moest zijn ofzo.
Nou gebruik ik alleen Gaim voor MSN, dus geen prob verder.
Maar volgens mij zit er ergens een GIGANTISCH gat in MSN, anders zouden ze niet ineens zo raar gaan doen.
Ben benieuwd welke grote blunder ze dit keer hebben gemaakt :)
21-08-2003, 19:01 door Anoniem
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat MS de concurrentie er uit drukt... :D da's natuurlijk niets nieuws...

Als iedereen (de massa) alleen maar MS producten voor zijn/haar neus heeft (standaard meegeleverd en geen alternatieven er voor) dan gaat de massa dat gebruiken en raakt men aan dat product gewend... en wil menniet zo snel wat anders uitproberen.

Wat kan ik zeggen... gemak dient de mens... zo is het altijd al geweest en zo zal het altijd wel blijven.

Voorbeeld:

MS IE... netscape is er uit gedrukt... MSIE wordt standaard meegeleverd bij het OS... iedereen (de massa) gebruikt het en zal niet snel overstappen op een andere browser (gemak dient de mens). Hij/zij die het wel doet loopt al snel aan tegen incompatibele websites (die weer door de massa gemaakt is met frontpage of MSIE specifieke code/functies (afwijkend van de standaard)) en men stapt dus al snel weer terug naar MSIE. Alleen diehards of gebruikers van andere OSsen waar geen IE voor is gebruiken dus nog andere browsers.

Eind resultaat: Hoofdmoot van de gebruikers werkt met het MS product.

Hetzelfde zal MS wel willen bereiken met MSN en andere producten. MSN wordt waarschijnlijk ook al meer gebruikt dan IRC of andere IM clients (eerste stap). Vervolgens ga je (nadat je stap 1 hebt voltooid en de markt in handen hebt) je concurrerende clients een voor een verbieden om nog van MSN gebruik te maken.

Resultaat: Binnen de kortste keren zit de massa met nog weer een MS product te werken en hebben ze weer een monopolie positie er bij.

Wees gegroet ;) (pun intended)

Henk

(hfkoets)
21-08-2003, 19:06 door Anoniem
Onder welke windows-versies kan men dan vervolgens nog MSN'en? Als dat win2k en up is, is dat einde oeffening voor veel jongeren.

Dat zou wel beter zijn, voor die jongeren: dan moeten ze afkicken en weer rehabiliteren tot het aangaan van normale contacten. :D

Niet gezond, dat MSN.
21-08-2003, 19:19 door Anoniem
Even een toevoeging:

Als iedereen natuurlijk aan MS producten gewend is (op het werk en thuis) dan kun je natuurlijk je bugs te voorschijn gaan toveren en vervolgens aangeven dat mensen (als ze secure willen zijn) het nieuwste "smaakje" windows moeten kopen. Dus upgrades... en fullversion sales...

De winst hoeft dus niet direct van betaling voor MSIE of MSN te komen maar van windows... Het (AHEM!!!) geweldige besturingsysteem wat u in alle gemakken voorziet... MSIE, MSN, MediaPlayer, MS firewall (die standaard niet aanstaat :D ) Games, bla, bla, bla...

Naar mijn mening moet een OS natuurlijk alleen dat zijn... een OS... als ik er iets anders bij wil hebben dan koop ik het wel.

Dat is dus ook waarom linux zo mooi is (afhankelijk van de smaak). Je krijgt in eerste instantie een OS en als je meer wilt dan download en installeer je dat toch... welk programma wil je?... een browser???... prima je hebt keuze uit de volgende smaken... :D

Windows zit over vol met CRAP wat niet in een OS thuis hoort... en het probleem daarbij is dat je het nog niet eens kunt weggooien ook als je er niets van wilt hebben. Dit heeft natuurlijk weet te maken met de bovenstaande strategie.

Zo zijn we weer terug bij af... ik kan niets anders zeggen dan gewoon een goede sales strategie bij MS... Jammer dat de mensen daar in trappen, maar wel begrijpelijk. Dit wil niet zeggen dat ik het er mee eens ben... maar het feit ligt er... een goede strategie.

Greetz,

Henk
21-08-2003, 19:23 door Anoniem
Gezien de alle ontwikkelingen rondom de heren van MicroSchoft lijkt het mij verstandig en logisch dat men zich gaat afkeren van hun en hun producten.
Indien dit nou eens massaal gedaan wordt (zo als sommige overheden in het buitenland als doen) krijg je nog best een leuke toekoms.

Doet me denken aan een stripboek: De opkomst en de ondergang van het keizerrijk trigie.
21-08-2003, 22:26 door Anoniem
Maar ik dacht dat het juist de bedoeling was om tot een open chat protocol te komen, en dan doen ze dit. Wat een eikels, alle IM's zouden moeten kunnen communiceren met elkaar, zonder dat je een account bij al die diensten hoeft te hebbben. Ook Trillian vind ik daarom niet zo'n geweldige oplossing.

http://news.com.com/2100-1023-957787.html
22-08-2003, 00:13 door Anoniem
Originally posted by Rasheed
Maar ik dacht dat het juist de bedoeling was om tot een open chat protocol te komen
Dat bestaat in de vorm van IRC (Internet Relay Chat), oorspronkelijk RFC1459 en inmiddels achterhaald met RFC2810, RFC2811, RFC2812 en RFC2813.
24-08-2003, 01:31 door Anoniem
Originally posted by Mpas
Dat bestaat in de vorm van IRC (Internet Relay Chat), oorspronkelijk RFC1459 en inmiddels achterhaald met RFC2810, RFC2811, RFC2812 en RFC2813.

Maar IRC is wat anders dan IM toch? Ik heb het dus over een standaard protocol voor IM'S. Zie het artikel op news.com
24-08-2003, 02:44 door Anoniem
Originally posted by Rasheed
Maar IRC is wat anders dan IM toch? Ik heb het dus over een standaard protocol voor IM'S. Zie het artikel op news.com
Wat zou dat verschil dan in moeten houden? chatten en/of chatten?
03-09-2003, 13:10 door Anoniem
Originally posted by Redactie
Volgens een woordvoerder van Microsoft is de upgrade noodzakelijk vanwege security gerelateerde zaken. Hij wilde echter geen details vrijgeven wat er precies mis is, om zo klanten geen onnodig risico te laten lopen.
OPLETTEN: WAARSCHUWING!

Het blijkt dat met de nieuwe versie van MSN geen contact meer wordt gelegd met doelpoort TCP/1863.

In plaats daarvan wordt voortaan doelpoort TCP/80 (HTTP) aangeroepen.

Hierdoor is het niet meer mogelijk om op poort-niveau MSN Messenger te blokkeren!

Dit betekent een ernstige security-breach, met name voor potentieel privacygevoelig IM-verkeer vanuit bedrijven/instellingen/organisaties.

Men moet er dus voor waken dat werknemers géén MSN kunnen installeren op hun werkstation, nu het kennelijk moedwillig daartoe van de HTTP-poort gebruik maakt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.