image

Wachtwoorden zijn slecht en duur

donderdag 21 augustus 2003, 10:27 door Redactie, 1 reacties

Een onderzoek onder meer dan 3000 IT professionals naar het gebruik van wachtwoorden heeft een aantal interessante feiten opgeleverd. Minder dan 25% heeft acht of meer verschillende namen en wachtwoorden om verschillende delen van hun computersysteem te benaderen. 18% heeft slechts één wachtwoord, maar de meeste mensen maken gebruik van drie of vier toegangscodes. Met zoveel wachtwoorden om te herinneren kan men denken dat sommige mensen het opschrijven. En dat gebeurt ook, 55% heeft tenminste een keer zijn of haar wachtwoord opgeschreven, 9% schrijft het altijd op. Wachtwoorden zijn dan ook een duur en een potentieel security risico, zo staat vermeld in dit artikel.

Reacties (1)
21-08-2003, 22:32 door Anoniem
En hoe zit het dan met de zogenaamde Password Managers en Generators?
Daarmee kan je je passwords op een veilige (met oa encryptie) manier regelen.
Moet bekennen dat ik zelf nog op zoek ben naar een echt goede Password manager. Snap niet dat bv PGP Corp niet instapt in deze markt, zoals je ziet valt er nog veel te verbeteren.

Voorlopig zal je niet zonder passwords kunnen, en mogelijk nooit niet, want biometrie en smartcards zie ik meer als een aanvulling op de beveiliging.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.