image

InterContinental vindt malware op betaalsystemen 12 locaties

maandag 6 februari 2017, 13:46 door Redactie, 0 reacties

De InterContinental Hotels Group (IHG), moederbedrijf van meer dan 5.000 hotels wereldwijd waaronder Holiday Inn, heeft op de betaalsystemen van 12 locaties in de Verenigde Staten malware aangetroffen die creditcardgegevens steelt. Eind vorig jaar kwam de hotelgroep al in het nieuws vanwege mogelijke creditcarddiefstal.

Naar aanleiding van verschillende ongeautoriseerde creditcardbetalingen bij hotelgasten besloot IHG een onderzoek in te stellen. "Het onderzoek laat zien dat er malware was geïnstalleerd op de servers die creditcardbetalingen verwerken van de restaurants en bars van 12 IHG-locaties", aldus de hotelgroep in een verklaring op de eigen website. De malware zocht naar naam van de kaarthouder, creditcardnummer, verloopdatum en interne verificatiecode.

De gegevens werden via de magneetstrip van de kaart uitgelezen. De malware zou vanaf 1 augustus vorig jaar tot 20 december op de servers actief zijn geweest. Of de aanvallers ook creditcardgegevens hebben gestolen en om hoeveel creditcards het gaat is niet bekendgemaakt. Hotelgasten krijgen het advies om hun afschriften op ongeautoriseerde transacties te controleren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.