Privacy - Wat niemand over je mag weten

NEDERLAND SURVEILLANCESTAAT

08-02-2017, 00:45 door Anoniem, 21 reacties
Nederland slaapwandelt naar online surveillancestaat

"Er zal toch wel een goede reden zijn voor het sleepnet?

Als nou was gebleken dat de massasurveillance in Amerika, Engeland of Frankrijk echt zijn vruchten afwierp, zou er misschien een argument te maken zijn waarom de geheime diensten zich in onze privélevens zouden mogen mengen.

Maar dat bewijs is er niet.
Sterker nog, het kabinet heeft nog steeds niet aangetoond dat het sleepnet noodzakelijk is.

In het beste geval kun je dit symboolpolitiek noemen, waarschijnlijker is er sprake van het moedwillig vergroten van de controle over burgers en daarmee het onnodig inperken van onze vrijheid en autonomie."

https://bof.nl/2017/02/06/nederland-slaapwandelt-naar-online-surveillancestaat/

Wetten erdoor jassen in een hysterische verkiezingstijd.
Met integriteit en zorgvuldigheid heeft het niets meer te maken.

Vandaag dus: bijltjesdag voor (tegen) de rechtsstaat*
https://bof.nl/2017/02/07/een-sleepnet-of-geensleepnet-de-tweede-kamer-gaat-erover-in-debat/

Sterk, sterke, sterkerste staaltjes van elkaar maximaal afsnoeven in populisme om de gunst van de kiezer in verkiezingstijd?
Tekent zich alvast de beoogde coalitie van na de verkiezingen af en wordt er via deze wet alvast in onderlinge ondertrouw gegaan?
Het zou zomaar kunnen, en de burger heeft het nakijken.

Want we praten wel maar leren allerminst
"Snowden: Nederland leert niet van onthullingen"
https://tweakers.net/nieuws/100300/snowden-nederland-leert-niet-van-onthullingen.html

En doen wat ons (vermoedelijk) wordt opgedragen
"Snowden: NSA stuurt aan op Nederlandse massale tapbevoegdheid"
https://www.bof.nl/2014/03/07/snowden-nsa-stuurt-aan-op-nederlandse-massale-tapbevoegdheid/

Vraag aan alle leden van de tweede kamer : Snowden documentaire Citizen Four gezien?

Waarom niet?
Niet gezien en wel voorstemmer van deze nietsontziende tapwet?
Het zou zomaar kunnen, kan allemaal, ben ik bang.


* Afrekenen
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bijltjesdag
Is nooit eenmalig.
Ooit komt de tegenrekening alsnog in de vorm van een werkelijke verantwoording.
Hopelijk.
Reacties (21)
08-02-2017, 09:34 door Anoniem
Prachtig om jouw bericht te lezen. Jij maakt je zorgen om de overheid, terwijl de overheid dit nodig heeft voor opsporing. Dat vervolgens instanties zoals facebook, apple, samsung, yahoo, google en noem ze maar op jouw gegevens verzamelen, verreiken en verkopen en nog een beter beeld van jou hebben dan een overheidsdienst zou kunnen krijgen, maakt niet uit? En zij krijgen die informatie over jou, zonder dat je een account hoeft te hebben of er lid van hoeft te zijn. Ook zonder dat je er gebruik van hoeft te maken. Facebook is overal!! Google is overal!! Richt je eerst daar maar eens op en maak je dan druk over de overheid.

Een wedje: iedereen die het hier mee eens is begint wel te piepen als zich in Nederland een aanslag voordoet, want de overheid had maar meer moeten doen......
08-02-2017, 14:15 door Anoniem
Hi Vandaag, 09:34 door Anoniem,

Het bagateliseren van de tapwet is erg makkelijk, "ik heb niets te verbergen".
Helaas is het zo dat het totaal niet bewezen is dat de data hamsteraars uit de brij ook maar iets nuttigs kunnen halen.
Wat er uit gehaald kan worden is datgene wat direct belastend kan zijn voor ONSCHULDIGE individuen.
Keer op keer wordt bewezen dat de gegevens van jou en mij worden bewaard en misbruikt "voor als het nodig is".
Hierin schuilt het gevaar, de overheid is een onbetrouwbare partner en heeft dit meer dan eens bewezen.

Het is gevaarlijker, voor jou en mij, om aan het verkeer deel te nemen er daar slachtoffer te worden dan van een aanslag.
Deelnemen aan het dagelijkse leven is het gevaarlijkste wat er is en daar helpt geen datasleepnet tegen, meer blauw op straat wel.

We zijn schuldig tot het tegendeel nooit bewezen wordt, een ernstige aantasting van onze grondrechten en we slikken het als zoete koek.
08-02-2017, 14:41 door Anoniem
De zogenaamde oplossingen zorgen immer juist voor de problemen. De 1% van de ware verborgen beleidsmakers tegen de overige 99% van het zo veel mogelijk gelijkgeschakelde collectieve denken. Liefst nog niet in staat even op adem te komen van (vermeende) angsten van uitgetekende spoken op het behang. Elk incident wordt uitvergroot en uitgespeeld,
en soms nog via ingehuurde acteurs.

De burger is nauwelijks bekomen van het betalen van de lasten, die tot het randje gaan, terwijl Google even veel belasting afdraagt als in verhouding een schoonmaakster en de helft van de grote bedrijven vergeten worden door de belastingdienst. Een gepensioneerde daarentegen, die van elk bijverdiend tientje twee euro mag overhouden. En het wordt ons nog allemaal steeds anders gepresenteerd en voorgehouden ook. Leuker valt het niet te maken, hoor!

Plannen om een heel continent te verarmen via global warming heffingen, nivelleringen alom en steeds minder toekomst voor de burger. En de gevestigde politiek werkt er maar graag aan mee. De surveillancestaat staat ten dienste van dit streven en wordt maar al te graag snel opgetuigd met allerlei techniek die ter beschikking staat. Uw volgzaamheid betekent tevens uw ondergang.

Het individualisme en alles wat zich geestelijk boven het maaiveld bevindt dient te verdwijnen. Merk je het niet, dan ben je als de kikker in het heel langzaam heter wordende badje. Hij springt er niet uit, want hij weet niet wanneer hij springen moet.

Waarom maakt anoniem van 9:34 nog onderscheid tussen multinationals en de politiek, terwijl hij heel goed weet dat de politiek en overheid, ook de EU, volledig horig zijn aan deze multinationals en zo niet uit de sokken en van de kaart worden geprocedeerd. Dat tracht men tenminste te bereiken. Het gedrag van sommige van die multinationale bedrijven kan vaak gekwalificeerd worden als dat van een psychopaat, namelijk zonder enkele empathie.

Dit alles met main land China als surveillance proeftuin, met het sharia systeem van de Emiraten en Saoedi Arabië als tweede voorbeeld hoe dit te gaan inkleden en tijdelijk voorzitter van de Internet backbone structuur.

Een brakke infrastructuur moet alles nog gemakkelijker te faciliteren en nog ondoorzichtiger maken. De meesten hebben echter wat er gebeurt niet door, of voelt u toch al wat nattigheid?

Een ieder wil toch een beetje leuk leven op deze matrix planeet en voor ieder moet er toch ruim voldoende zijn, maar ja er schijnt niet genoeg liefde te zijn om dit te bereiken. Blijf dan tenminste zelf optimist tot in de kist.
08-02-2017, 19:15 door Anoniem
Gehele zinnen met hoofdletters typen creëert direct desinteresse bij een groot deel van alle mensen. Hier hou ik het ook bij.
08-02-2017, 19:32 door Anoniem
Door Anoniem: Gehele zinnen met hoofdletters typen creëert direct desinteresse bij een groot deel van alle mensen. Hier hou ik het ook bij.
O juist, vandaar dat grote stukken van de licentievoorwaarden voor mijn pas gekochte apparaat uit hoofdletters bestond...
08-02-2017, 20:04 door Anoniem
Door Anoniem: Prachtig om jouw bericht te lezen. Jij maakt je zorgen om de overheid, terwijl de overheid dit nodig heeft voor opsporing. Dat vervolgens instanties zoals facebook, apple, samsung, yahoo, google en noem ze maar op jouw gegevens verzamelen, verreiken en verkopen en nog een beter beeld van jou hebben dan een overheidsdienst zou kunnen krijgen, maakt niet uit?

"Zij doen het ook!" is een vals argument. Bovendien leg je hier een stelling in de mond van de TS, dat is grove misleiding.
08-02-2017, 20:53 door Anoniem
Door Anoniem:Een wedje: iedereen die het hier mee eens is begint wel te piepen als zich in Nederland een aanslag voordoet, want de overheid had maar meer moeten doen......

Sorry, maar die weddenschap heb je verloren. Ik mag mezelf redelijk bekend noemen met onderzoekstechnieken en analyses van incidenten. Natuurlijk is het zo dat als er een aanslag voordoet, ook de methoden van de overheid onderzocht moeten worden op doeltreffendheid. Immers, in bijvoorbeeld de luchtvaart is het heel gewoon bij ieder incident alle factoren te onderzoeken. Natuurlijk kunnen daar verbeterpunten uit komen die zinnig zijn. Dat zal vaak een kwestie van geld eerder dan bevoegdheden zijn, zoals je de laatste tijd ook van diverse deskundigen kan horen. Het is ook mogelijk dat er bepaalde fouten uit voortkomen die te ernstig zijn om door de vingers te zien. Als voorbeeld noem ik dat de AIVD momenteel een tekort heeft aan mensen die Arabisch spreken, het is bepaald geen rocket science dat als je van plan bent je vijand a la Sun Tzu te kennen, dat je dan om te beginnen diens taal moet spreken.

Maar het is zeker niet zo dat men bang moet zijn dat als men niet in het blinde weg wat gaat doen dat ze dan van mij het verwijt krijgen dat ze niets gedaan hebben. Als er niets zinnigs gedaan had kunnen worden, dan is dat nu eenmaal zo. Als er fouten zijn gemaakt, die echter menselijk en te begrijpen zijn, dan is dat menselijk. Verbeteren en niet te veel meer over praten. Alleen de echt grove fouten en nalatigheid kunnen niet. En al helemaal niet in combinatie met een roep om zinloze bevoegdheden.

Aangezien je weddenschap is: "iedereen begint te piepen...", is er maar een nodig om dat niet te doen en de weddenschap is verloren. Bij dezen.

Overigens, geen hond kan de weddenschap aannemen zonder contactgegevens, dus dat maakt de uitdaging wel enigszins zinloos...
08-02-2017, 21:42 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Gehele zinnen met hoofdletters typen creëert direct desinteresse bij een groot deel van alle mensen. Hier hou ik het ook bij.
O juist, vandaar dat grote stukken van de licentievoorwaarden voor mijn pas gekochte apparaat uit hoofdletters bestond...
Licentie voorwaarden zijn iets anders dan forum posts.
08-02-2017, 22:49 door Anoniem
Iedereen op het Internet weet het en hier zeker ook,
dat het gebruik van alleen maar hoofdletters niet behoort tot goede nettiquette.

Het staat namelijk gelijk aan SCHREEUWEN.
Vandaar de aversie ertegen waarschijnlijk.

En bovendien hier bij security.nl zijn ze niet doof voor uw boodschap.

luntrus
08-02-2017, 23:01 door Anoniem
Lees en huiver

Liveblog sleepnetdebat

https://bof.nl/2017/02/08/liveblog-sleepnetdebat/


Wat die andere dingetjes om over te neuzelen

Caps lock gebruik irriteert inderdaad.
Omdat het gebruik ervan niet altijd overeenkomstig is aan de suggestie van het belang van het onderwerp.

Hier ligt het anders, deze wet is een waterscheiding tussen een vrij Nederland en een onvrij Nederland.
Je bent immers niet meer vrij in je meningsuiting als je weet dat de kans groot is dat de overheid al jou privé communicatie heeft onderschept en dat stiekem voor drie jaar bewaart en al dan niet ongezien deelt met het buitenland.

Dit is dan ook de allergrootste privacy schending op collectieve schaal die zich afspeelt sinds mensenheugenis in Nederland.
En we vinden het normaal, het interesseert ons niet en gebruiken alles wat voorbij komt om er maar niet over na te hoeven denken.
Slaap rustig verder met je anti caps lock irritatie.

De irritaties zitten ergens anders, zouden ergens anders moeten liggen.
Bij een land dat steeds minder mijn land is en waar ik me steeds voor dieper voor schaam.
Diepe schaamte omdat we het normaal vinden dat een overheid zich zonder zich gelegen te laten liggen aan houtsnijdende controleerbare argumenten het recht toe-eigent burgers totaal te controleren en te bespioneren.

Alles wat je zegt over de telefoon en schrijft via email afgeluisterd, opgeslagen gelezen en gedeeld met de rest van de westerse wereld.
Dat is zelfs voorbij menig dictatuur uit de historie.
Daar bleven de gegevens dan nog binnen het land of de verplichte statenunie.

De consequentie zal zijn zelfcensuur van burgers.
Heel goed gaan nadenken wat je zegt over de telefoon en heel goed nadenken wat je schrijft, vooral niet te persoonlijk want het wordt bewaard en gedeeld en toegevoegd aan je profiel.
Dat heeft niets met werkelijke vrijheid te maken.
Het is ongehoord gestoord

Paul Verhoeven (bekende filmregisseur jaartje of 30 woonachtig in de VS) stelde pas op tv te overwegen uit de vs te vertrekken omwille van het regime.
Hij vergeleek het met de vroege jaren dertig waar een deel van de bevolking na de machtsovername van h. vertrokken naar het buitenland.
We weten allemaal wat er gebeurd is met de vele mensen die niet vertrokken en of dat te laat nog probeerden.
We zijn goed in vingerwijzen naar anderen in de wereld en kunnen daar oeverloos over discussiëren.
Maar ondertussen hebben we weinig oog voor de waanzin die dit land beheerst.

Een bekende burgermeester stelde iets als als je het hier niet bevalt dan rot je maar op, dat is meermaals herhaald door de minister president en omgeving.
De burgermeester had zijn uitspraak nog bedoeld in een context van een rechtsstaat.
Helaas is die rechtsstaat niet geloofwaardig meer.
In plaats van essentiële waarden en normen en bijbehorende rechten van burgers te verdedigen passen we de wetten aan en doen alles waar we voor hadden moeten staan in de uitverkoop.

Onze levens zijn gereduceerd tot data voor internationale ruilhandel.
Jou privacy en rechten doen er niet toe.
Je hebt er niets over te zeggen.

Laat ik Nederland nooit meer horen over andere publiek veroordeelde landen, we doen hetzelfde en beter maar rechtvaardigen dat voor onszelf met een ander labeltje.
Het labeltje van goed waar het kwaad zou moeten heten.
Dat doen er meer.

De Nederlandse cultuur is niet superieur aan anderen.
Als ze dat al ooit geweest was.
Nederland onderscheidt zich niet maar conformeert zich juist waar het haar rug recht zou moeten houden.
Nederland is inderdaad superieur.
Superieur met de slappe rug.

Superieur straks in het kweken van bange burgers omdat ze van onder tot boven geprofileerd zijn en steeds minder iets durven vinden of durven afwijken van de gedicteerde gewenste norm.
Dat is het ideaalbeeld van de maatschappij dat politie avid en mivd plus vele politici voor ogen hebben.
Maar met werkelijke vrijheid heeft het uiteindelijk niets te maken.

Verplichte actie bij aanname van deze wet:

OPHEFFEN (want hypocriet om mee door te gaan) :

- DE 4 MEI HERDENKING
- 27 JANUARI HERDENKING
- EN NIET TE VERGETEN DE FEBRUARISTAKING

Donder die klok van de Waalsdorpervlakte in zee of smelt hem om en economiseer dat metaal.
Want praktisch, nuttig economisch rendabel zijn de nieuwe, hernieuwde oude principes van onze maatschappij.

Maar nooit meer gaan piepen als het toch fout gaat, ik wist het niet (?).
We hebben het laten gebeuren en vonden het wel prima.
Als we er maar niet zelf iets mee moesten.

Blijf vooral lekker door neuzelen op eenregelige trollingpostings zoals dat hier normaal is,
doorneuzelen over over caps lock, licentievoorwaarden enz enz enz.
Past precies bij het geconstateerde struisvogel gedrag waar de politiek voortdurend haar voordeel mee doet; "gaat u maar rustig slapen".


Privé zaken melden over telefoon en mail?
Vergeet het maar.
Ik doe het niet meer.
Dat is en wordt zelfcensuur uit zelfbehoud, omdat je niet kan overzien hoe (internationale) anderen jouw privé gegevens vroeg of laat tegen jou gebruiken en je je daar dan niet meer tegen kan verdedigen.
09-02-2017, 07:57 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Gehele zinnen met hoofdletters typen creëert direct desinteresse bij een groot deel van alle mensen. Hier hou ik het ook bij.
O juist, vandaar dat grote stukken van de licentievoorwaarden voor mijn pas gekochte apparaat uit hoofdletters bestond...
Licentie voorwaarden zijn iets anders dan forum posts.

En behalve dat - Internationale Caps Lock day is pas op 22 oktober, dus tot die tijd netjes lower case gebruiken...

https://www.timeanddate.com/holidays/fun/caps-lock-day
09-02-2017, 10:05 door Anoniem
Angst regeert. De NL regering, en alle anderen, maken je nodeloos bang met een risico dat verwaarloosbaar is. Zij gaat dat gebruiken om zeer zware beveiligingen in te regelen die erna oneigenlijk gebruikt worden. De kans dat je sterft aan Beri Beri is vele malen groter dan door een aanslag.
volgend jaar gaat de GDPR in werking. Als je ernstig bang bent voor Big Brother, dan is de tijd om de overal weg te laten halen en uit te laten schrijven (digitaal). Het vervelende is dat sommige zaken dan niet meer goed werken. Maar als iedereen het doet, of een significante groep, dan treed er disruptie op.
Een mooie wet zou zijn die datahandelaren verplichten om jou te betalen voor het gebruik van jou data. Dan is het rap afgelopen met die handel omdat dan het verdienmodel stopt.
een optie is om geld als middel gewoon af te schaffen. Dat stopt de wereld niet maar haalt iedereen een x diep adem, ziet ineens het licht, en gaat gewoon door...Maar dan zonder machtsverschillen en repressie...vind ik. <Einde>
09-02-2017, 10:07 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Gehele zinnen met hoofdletters typen creëert direct desinteresse bij een groot deel van alle mensen. Hier hou ik het ook bij.
O juist, vandaar dat grote stukken van de licentievoorwaarden voor mijn pas gekochte apparaat uit hoofdletters bestond...
Licentie voorwaarden zijn iets anders dan forum posts.

En behalve dat - Internationale Caps Lock day is pas op 22 oktober, dus tot die tijd netjes lower case gebruiken...

https://www.timeanddate.com/holidays/fun/caps-lock-day

Waarom wordt dit prima stukje / mening zo beoordeelt op CAPSLOCK ? diegenen welke hier opmerkingen over maken hebben geen idee waar het naartoe gaat in NL. Ik heb al vaker gelezen dat er "personen" zijn welke dit graag doen, een prima stuk belachelijk maken. Het laatste voorbeeld is een klokkenluider welke men "voor gek" wilde laten verklaren ware het niet dat deze tijdens het onderzoek op vakantie was.

Het zal mij niets verbazen dat diegene welke zo afgeven op CAPSLOCK in dienst zijn van "de staat".
09-02-2017, 10:47 door Anoniem
Door Anoniem:
Het bagateliseren van de tapwet is erg makkelijk, "ik heb niets te verbergen".
Helaas is het zo dat het totaal niet bewezen is dat de data hamsteraars uit de brij ook maar iets nuttigs kunnen halen.
Wat er uit gehaald kan worden is datgene wat direct belastend kan zijn voor ONSCHULDIGE individuen.
Keer op keer wordt bewezen dat de gegevens van jou en mij worden bewaard en misbruikt "voor als het nodig is".
Hierin schuilt het gevaar, de overheid is een onbetrouwbare partner en heeft dit meer dan eens bewezen.

Maar grosso modo is het toch wel zo dat degenen die graag dingen doen die niet mogen maar die niet willen dat
ze daarbij gepakt worden zich veel meer zorgen maken, en ook moeten maken, dan degenen die proberen dat te
voorkomen. Dat is ook de reden dat er een flinke groep, wellicht zelfs een meerderheid, toch voor is.

We kennen wel het voorbeeld van de belastingdienst die parkeergegevens opvraagt waardoor belastingfraudeurs
(in dit geval ontduikers van de bijtelling op leaseauto's) worden gepakt. Die mensen willen natuurlijk niet dat dat
gebeurt want dat kost ze geld. Maar de miljoenen hardwerkende burgers die hun auto gewoon zelf moeten
kopen en betalen en die er niet blij mee zijn dat anderen frauderen, die vinden dit prima. Zo ook ik.

Daarom moet je oppassen met het verdedigen van privacy met dit soort argumenten.
Dat geeft al gauw het beeld dat je wat verbergt.
09-02-2017, 11:44 door Anoniem
@Anoniem 10:47:

Klopt, ik heb álles te verbergen, gewoon omdat ik dat wil. Het gaat niemand iets aan wat ik doe, wanneer ik dat doe en hoe ik dat doe. Zelfs al blijf ik keurig binnen de wet, dan nog heb ik álles te verbergen. Mensen die zeggen dat ze niets hebben te verbergen die liegen! Als je zegt: 'ik heb niets te verbergen', zeg je ook 'ik geef niet om mijn recht op privacy'.

Een lijst met dingen die u wellicht graag voor uzelf houdt:

> Wat voor ziektes u heeft of heeft u gehad,
> Hoe vaak u een dokter bezoekt en welke medicijnen u gebruikt,
> Hoeveel u verdiend,
> Met wie u samenwoont, of hebt gewoond,
> Met wie u allemaal naar bed bent geweest en hoe vaak,
> Hoeveel boetes u heeft gehad,
> Hoe hoog die boetes waren,
> Of en hoe vaak u in aanraking bent geweest met Justitie,
> Waarom u in aanraking bent geweest met Justitie,
> Naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, geaardheid,
> Bankrekeningnummer, bankrekeningoverzichten,
> Hoe vaak u telefoneert, met wie, hoe lang, en waar het over gaat,
> Welke websites u precies bezoekt,
> Met wie u mailt en de inhoud van die mails,
> Of u drinkt en/of rookt zo ja hoeveel,
> Of u stemt en op welke partij u stemt,
> Geloofsovertuiging en waarom u wel of niet gelooft,
> Hoe u uzelf verplaats en hoe vaak,
> Welke lectuur u leest,
> Waar u uw boodschappen doet en hoeveel dat kost,
> Wat voor boodschappen u doet, gezond, ongezond,
> En tot slot uw pincode.
09-02-2017, 16:59 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Gehele zinnen met hoofdletters typen creëert direct desinteresse bij een groot deel van alle mensen. Hier hou ik het ook bij.
O juist, vandaar dat grote stukken van de licentievoorwaarden voor mijn pas gekochte apparaat uit hoofdletters bestond...
Licentie voorwaarden zijn iets anders dan forum posts.

En behalve dat - Internationale Caps Lock day is pas op 22 oktober, dus tot die tijd netjes lower case gebruiken...

https://www.timeanddate.com/holidays/fun/caps-lock-day

Waarom wordt dit prima stukje / mening zo beoordeelt op CAPSLOCK ? diegenen welke hier opmerkingen over maken hebben geen idee waar het naartoe gaat in NL. Ik heb al vaker gelezen dat er "personen" zijn welke dit graag doen, een prima stuk belachelijk maken. Het laatste voorbeeld is een klokkenluider welke men "voor gek" wilde laten verklaren ware het niet dat deze tijdens het onderzoek op vakantie was.

Het zal mij niets verbazen dat diegene welke zo afgeven op CAPSLOCK in dienst zijn van "de staat".
Het antwoord staat al in het stuk wat je quote, namelijk:
"Gehele zinnen met hoofdletters typen creëert direct desinteresse bij een groot deel van alle mensen."
09-02-2017, 17:04 door Anoniem
off topic:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Gehele zinnen met hoofdletters typen creëert direct desinteresse bij een groot deel van alle mensen. Hier hou ik het ook bij.
O juist, vandaar dat grote stukken van de licentievoorwaarden voor mijn pas gekochte apparaat uit hoofdletters bestond...
Licentie voorwaarden zijn iets anders dan forum posts.
Maar de betekenis van hoofdletters is meestal hetzelfde, namelijk: "Let op, dit is (volgens degene die reageert) belangrijk".
Of dat nu wordt beklemtoont met vette letters, onderstreping of hoofdletters maakt toch niet uit?
Vooral nieuwelingen weten misschien niet direct de bbcodes te vinden, en komen dat al snel bij hoofdletters uit.
Men schrijft op een forum, en dit is geen forum dat gaat over een lesje allernetste en meest perfecte brieven schrijven.
Ik zou daarom niet weten waarom het een bezwaar zou moeten zijn wanneer iemand eens een regel in hoofdletters schrijft omdat hij of zij dat gedeelte erg belangrijk vindt, en het daarom met hoofdletters wil benadrukken voor de lezer.
09-02-2017, 17:30 door Anoniem
Wet aangenomen : nederland op de vooravond van de surveillancestaat



Grote verrassing was de toezegging van het kabinet dat er daadwerkelijk op stelselmatige en grootschalige wijze data gaat worden binnengehaald.


https://www.bof.nl/2017/02/08/liveblog-sleepnetdebat/


We weten allemaal dat er van toegezegde terughoudendheid weinig terecht komt, dat hebben we gezien met de dataretentie.
Je weet wel die database met allerlei (persoons)gegevens die providers moesten uploaden naar een centrale database en er van terughoudend raadplegen niets terecht kwam. Omdat er op enig moment miljoenen keren per jaar ongebreideld in werd gegrasduind.
Als je een vinger geeft, dan volgt automatisch de hele hand, alle twee en meer.

Bij deze wet wordt er nu al geen terughoudendheid beloofd.
Men komt er direct al voor uit : op stelselmatige en grootschalige wijze privé data van burgers binnenhalen.

Omdat we allemaal weten dat dit slechts het begin is (zie eerder voorbeeld data opvragen gegevens uit die datarentiedatabase) de volgende slotvragen :

- Wat is de overtreffende trap van stelselmatig en grootschalig?
- Is dan het recht op privacy niet eventjes volledig voorgoed opgeheven?

Vragen voor de eerste kamer.
Want als deze kamer deze wet niet blokkeert en ons voor de poorten van wegsleept, dan kunnen we op termijn beginnen aan een nieuwe eigen lange weinig aanlokkelijke nieuwe "Reis naar het einde van de nacht."

Met dank aan deze partijen,
waarvan een aantal vreemd genoeg het woord vrijheid in de naam hebben, dat kan natuurlijk niet meer, dat is misleidend.

VVD, PvdA, CDA, CU, SGP en PVV

Denk nog eens heel goed na wat je straks gaat stemmen
Dit was namelijk niet zomaar een wetje dat erdoorheen gedrukt werd maar zal op termijn grote consequenties hebben op de levens van iedereen.
Ook op de levens van degenen die zich vergisten met het idee niets te verbergen hebben.


@ moderatie : geen bezwaar tegen iets actiever modereren op on-topic reacties (huisregels), dat is wat verzand in dit topic.
Dank
09-02-2017, 18:10 door karma4
Door Anoniem: @Anoniem 10:47:

Klopt, ik heb álles te verbergen, gewoon omdat ik dat wil. Het gaat niemand iets aan wat ik doe, wanneer ik dat doe en hoe ik dat doe. Zelfs al blijf ik keurig binnen de wet, dan nog heb ik álles te verbergen. Mensen die zeggen dat ze niets hebben te verbergen die liegen! Als je zegt: 'ik heb niets te verbergen', zeg je ook 'ik geef niet om mijn recht op privacy'.

Een lijst met dingen die u wellicht graag voor uzelf houdt:
.....
De makkelijkste oplossing ver uit de buurt van iedereen blijven nergens aan meedoen geen onderdeel uitmaken van een sociale gemeenschap. Zodra je wel ergens aan mee doet zul je je moeten bekend maken. Weten ze van alles van je.
Kiezen of delen.
09-02-2017, 19:38 door Anoniem
@karma4

Zoals je weet is het recht op privacy nog steeds een grondwettelijk recht. Dus wordt er niet gekozen noch gedeeld.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.