image

VS overweegt socialmediawachtwoord te vragen bij visumaanvraag

woensdag 8 februari 2017, 12:45 door Redactie, 13 reacties

Mensen die een visum voor de Verenigde Staten aanvragen moeten in de toekomst mogelijk hun socialmediawachtwoord doorgeven, zo heeft de Amerikaanse minister van Homeland Security John Kelly laten weten. Op deze manier moet worden gecontroleerd of iemand een beveiligingsrisico is.

De maatregel zou met name voor reizigers uit Iran, Irak, Libië, Somalië, Soedan, Syrië en Yemen gelden, waar de controle volgens de VS tekortschiet, zo meldt AFP. "We kijken naar het verbeteren of aanvullen van de screening", aldus Kelly tijdens een hoorzitting voor een commissie van het Huis van Afgevaardigden. "We willen mogelijk met het wachtwoord op hun social media inloggen."

Kelly stelde dat het lastig is om mensen in de eerder genoemde landen te controleren. "Maar als ze komen willen we weten welke websites ze bezoeken en moeten ze ons hun wachtwoord geven, zodat we kunnen zien wat ze op internet doen. Als ze niet meewerken, komen ze er niet in." De minister benadrukte dat er nog geen beslissing over het plan is genomen. "Dit zijn dingen die we nu overwegen. Maar ter plekke kunnen we ze om dat soort gegevens vragen en als ze echt naar Amerika willen komen, dan zullen ze meewerken. Anders is het de volgende wachtende."

Reacties (13)
08-02-2017, 13:29 door Anoniem
We willen mogelijk met het wachtwoord op hun social media inloggen.
Als ze niet meewerken, komen ze er niet in.

Wat was ook weer de hoeveelheid regels tekst die kardinaal Richelieu nodig had om een onschuldige schuldig te kunnen verklaren?
08-02-2017, 13:43 door Anoniem
Dit is zo doorzichtig... Iedereen die ofwel kwaad wil, ofwel geen gezeur wil, maakt gewoon een tweede account aan. Daarbij ben ik wel benieuwd wat de social media platformen hier zelf van vinden, aangezien dit tegen het standaard beleid is (één account = één gebruiker). Gaan ze wellicht 'tijdelijke wachtwoorden' aanbieden hiervoor?
Ze zullen hier wel tegen in het verweer komen want het alternatief is erger (voor hen): dat mensen hun profiel preventief opheffen.
Anyway, weer een stapje dichterbij 'thoughtcrime'... Alsof deze beleidsmakers niet inzien dat ze de vrijheid - die ze menen te beschermen - juist onderdrukken met dit soort beleid.
08-02-2017, 13:43 door Anoniem
Welk wachtwoord van welk account?
Ik zou voor de aanvraag een nieuw wachtwoord verzinnen en dat daarna wijzigen. Tja, ik wijzig mijn wachtwoord iedere week. Dat is zeer belangrijk in een land met autoritaire machtshebbers, zoals Saudi Arabia, Lebanon, Turkey, the UAE, the USA, Egypt en Indonesia.
Daarnaast heb ik natuurlijk 2-factor of 2-step authenticatie.

Misschien is er nog wel ergens een sociaal netwerk dat de Amerikanen (op kantoor) niet durven te benaderen. NSFW

Peter
08-02-2017, 14:05 door Anoniem
Dus, kom je daar vandaan en zit je niet op social media (want je komt uit een dorpje waar toch geen internet is), dan gaan ze moeilijk doen?

En hoe zit dat dan met mij? Ik ben IT-er, maar heb b.v. geen facebook, omdat ik ook nog zo iets als rust wil hebben. Mag ik in een later stadium er dan ook niet meer in? Want dat deze regel wordt uitgebreid naar iedereen, is iets dat ik als waarschijnlijk zie.
08-02-2017, 15:00 door Anoniem
Zo zie je maar weer dat China de perfecte proeftuin is voor het komen tot zulk soort maatregelen.

Ieder heeft kunnen voorzien dat men het Internet op moet met een andere dan de eigen identiteit op de sociale media.
Heb je geen social media account, dan heb je wel een google account (hoe kom je anders op een google platform?) of een account bij je provider. Vroeger kon je nog wel eens sjoemelen met een adres uit de voormalige DDR bijvoorbeeld.

Ook is het aan te bevelen een alias te nemen dat niet eenduidig te herleiden valt als "legio" bij voorbeeld. Hoeveel legio's zijn er wel niet. Zoek eens op in een zoekmachine. De hacker kent genoeg kunstjes. Bestaat het alias al als officiële familienaam in de VS, heb je een voordeeltje? Er moet echt goed gescreend worden. Hoe blijf je zo lang mogelijk anoniem en onder de radar?

Ook zijn anonieme mobiele accounts al in veel landen in de ban gedaan, je moet je tegen een beloning van een gratis anderhalve gigabyte je verplicht registreren. België, Polen en Spanje gingen ons hier voor.

In genoemde landen is er een zeer restrictieve infrastructuur met meestal 1 staatsprovider. Alles wordt daar al gecontroleerd. Het liedje zegt: "When the going gets narrow, keep your eye on the sparrow!".

Allemaal een fijne carnaval en een leuke Valentijn....
08-02-2017, 16:00 door Anoniem
ik zit niet op social media. Ja ergens een twitter account met twee tweets en geen idee welk wachtwoord.

kan Trump voor me resetten dan.
08-02-2017, 18:39 door Anoniem
Jezus, ze worden steeds krankzinniger daar.
Ik ben dus per definitie verdacht, omdat ik niet aan sociale media doe.
Maar ik ben er ook eigenlijk wel klaar mee; ik ga er niet meer heen. Stel idioten. Alsof iemand op zijn Facebookpagina openlijk gaat rondbazuinen dat ie een aanslag beraamt. Wat voor aanwijzingen hopen ze daar te vinden dan? En wanneer ben je verdacht?
Straks word je nog verplicht om een Facebookaccount te hebben (en dagelijks bij te houden). Nou, ik dacht het niet!
Ik ga wel heel erg hard lachen als ze weer falen. Theoretisch gezien kan iedereen in een truck stappen en op een drukke menigte inrijden, daar heb je geen Facebook voor nodig.
Wachtwoorden ga ik überhaupt niet afstaan. Ze doen het maar met de informatie die openbaar is.
08-02-2017, 23:38 door Anoniem
@ anoniem van 18:39

Daar gaat het dus niet om. Die men kan controleren zijn allang in beeld of gelooft u nog in het sprookje van het zuivere toeval des levens. Ik al geruime tijd niet meer dus.

Denk eens na over wie men vanaf de Weimar republiek vanuit het Derde Rijk in het oog hield en degenen, die later ook van het toneel verdwenen. Ook Stalin in de dertiger jaren had een "Nacht und Nebel" systeem. Altijd voor dag en dauw verdwenen lieden om nooit meer terug te keren. Hieronder zijn partijgenoten van het eerste uur en allen waarin hij een bedreiging zag in zijn volledige paranoia. Wat dat aangaat ontliepen deze varianten op de Anti-Christ elkander niet zo vreselijk veel qua slachtoffers. Die er van over de oceaan het meest van profiteerden zijn later nooit en te nimmer verantwoordelijk gehouden.

Zo wordt u opnieuw geclassificeerd. Alleen herhaalt de geschiedenis zich nooit hetzelfde en zijn er nu weer anderen de pineut. Dus nooit een standpunt innemen noch politiek noch religieus. Geen uitingen waar men u op vast kan pinnen.

Verder zijn de middelen om al de info die u verpreidt later tegen u te kunnen gebruiken groter en geavanceerder als ooit te voren.

Het gevoel dat al uw gangen worden nagegaan, gaat helaas niet weg? We moeten er wel voor waken en anderen voor waarschuwen. Hoe schatten anderen hier dit in?
09-02-2017, 11:36 door Reinder
Wat een geweldige nieuwe mogelijkheid is dot voor kwaadwillenden om een valse indruk van goedwillendheid te scheppen. Tijdens de voorbereiding van een aanslag gewoon met enige regelmaat wat leuke foto's posten, het vrijheidsbeeld liken op faceboek, wat berichtjes van de president liken en retweeten en je kan zo heel eenvoudig jezelf minder verdacht maken. Zoals bij de meeste van dit soort maatregelen zijn de enige mensen die er last van hebben de mensen die echt goedwillend zijn en geen aanslag willen plegen. Voor de kwaadwillenden is het een mooie mogelijkheid om zichzelf voor te doen als goedwillend.
09-02-2017, 11:50 door Anoniem
Misschien kan je het in breder begrip opvatten.
Het gaat er niet om dat je een wachtwoord opgeeft van een je zelf gekozen socialmedia account.
Ze zullen je eerder vragen op welke account(s) je specifiek moet inloggen. Hetzij met een mogelijke suggestie of een standaard selectie van accounts. Tal van mogelijkheden om te achterhalen wat je uitspookt en welke echte en clone/bs accounts je gebruikt. Als je bs invult krijg je vast een aanvullend verzoek of gewoonweg geen visum.
09-02-2017, 15:01 door Anoniem
Kunnen we bij Katwijk niet gewoon de glasvezel naar de US doorkappen.

Oeps, nu mag ik ook de UrineStates niet meer in.
10-02-2017, 15:00 door Anoniem
Zouden we niet beter in Europa een " Amigo account " aanmaken, dan zijn we van al die Amerikaanse herrie verlost.
05-04-2017, 11:31 door Anoniem
De een wordt straks schuldig bevonden omdat hij geen sociaal media verleden heeft en de ander wordt schuldig bevonden
aan het hebben van teveel .nee Big Brother is hopeloos op zoek naar idioten die zich niet zo makkelijk laten vangen.
Aan de andere kant vraag ik me steeds af of je nog die kant in moet gaan, van complete body scans tot verplichte accounts afgifte.. we komen in een tijd terecht waarin je altijd schuldig bent tenzij je bewijs hebt dat je t niet bent, de omgekeerde wereld daar stevenen we op af.

Leve de vrijheid !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.