image

Amerikaan wegens miljoen spamberichten aangeklaagd

donderdag 9 februari 2017, 10:19 door Redactie, 0 reacties

Een 36-jarige Amerikaan is in de Verenigde Staten aangeklaagd wegens het versturen van meer dan één miljoen spamberichten. Volgens de aanklacht zou de man meerdere ip-adressen en domeinen hebben gebruikt om de spamberichten via verschillende netwerken te versturen.

Een techniek die bekendstaat als "snowshoe spamming", aldus het Amerikaanse ministerie van Justitie. De man zou vaak valse namen hebben gebruikt om de domeinen te registreren en vervalste de afzender, wat in strijd met de Amerikaanse anti-spamwetgeving is. Daarnaast zou de man miljoenen e-mailadressen hebben verkocht. Als de verdachte wegens het versturen van spam door een netwerk werd afgesloten, gebruikte hij verschillende aliassen om bij andere netwerken door te gaan.

Om deze aliassen legitiem te laten lijken gebruikte de man vervalste documenten, zoals rijbewijzen, betaalafschriften en andere documenten. De man moet wegens tien aanklachten terechtstaan, die elk met een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar kunnen worden bestraft. De zaak komt 21 februari voor de rechter.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.