image

Vermeende hacker scholen, bedrijven en ziekenhuis voor rechter

donderdag 9 februari 2017, 11:12 door Redactie, 0 reacties

Een 22-jarige man uit Dordrecht die verdacht wordt van het hacken van verschillende Rotterdamse scholen, het Dordtse Albert Schweitzerziekenhuis en een aantal bedrijven stond gisteren voor de rechter. De man zou in 2015 bij het ziekenhuis en een aantal bedrijven het personeelssysteem hebben gehackt.

Bij het ziekenhuis en salarisadministrateur AFAS werden de bankrekeningnummers van medewerkers gewijzigd. Het ziekenhuis ontdekte dit op tijd, maar andere bedrijven niet. Zodoende kon er 23.000 euro worden gestolen. Vorig jaar zou de man op de computersystemen van het Scheepvaart & Transport College, Hogeschool Rotterdam en Rotterdam Mainport University hebben ingebroken. Daar zou hij de gegevens van ouders en leerlingen hebben gestolen.

De informatie werd vervolgens gebruikt voor het versturen van e-mails naar ouders en leerlingen met een verzoek om het collegegeld over te maken, waarbij een rekening van de man was opgegeven. Het is nog onduidelijk of de man alleen of in opdracht werkte. Het OM heeft hem namelijk voor zowel het plegen als medeplegen aangeklaagd. De slachtoffers eisen een schadevergoeding van 166.000 euro, zo meldt RTV Rijnmond.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.