image

ENISA publiceert richtlijnen voor app-ontwikkelaars

vrijdag 10 februari 2017, 10:35 door Redactie, 0 reacties

Slecht gemaakte smartphone-applicaties kunnen tot datadiefstal en financiële verliezen leiden, het is dan ook belangrijk dat ontwikkelaars veilige apps maken, aldus het Europees agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging (ENISA). Aanleiding voor de organisatie om richtlijnen op te stellen (pdf).

De richtlijnen moeten helpen bij het ontwikkelen van veilige mobiele applicaties en bescherming tegen mobiele aanvallen bieden. "Elke dag worden er voor verschillende mobiele platformen nieuwe applicaties ontwikkeld, wat ook weer nieuwe aanvallen met zich meebrengt", zo laat ENISA weten. Om gebruikers te beschermen moet de veiligheid van de applicatie één van de belangrijkste prioriteiten van app-ontwikkelaars zijn.

De originele richtlijnen verschenen al in 2011 en beslaan onderwerpen zoals het beschermen van gevoelige gegevens, authenticatie, integratie met derde partijen en privacybescherming. Sindsdien is het nodige veranderd, waarop er nu een nieuwe versie van de richtlijnen is verschenen die ook aandacht aan biometrische sensoren, applicatie-integriteit en clientside-injectie schenkt. "De richtlijnen beslaan het gehele spectrum van aanvallen waar ontwikkelaars bij het ontwikkelen van apps rekening moeten houden", aldus ENISA.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.