image

ICloud bewaarde verwijderde Safari-geschiedenis jaar lang

vrijdag 10 februari 2017, 11:16 door Redactie, 10 reacties

Apple's iCloud heeft de Safari-geschiedenis die gebruikers verwijderden meer dan een jaar bewaard, waardoor forensische software die kon achterhalen. Dat laat het Russische softwarebedrijf Elcomsoft weten. Apple synchroniseert allerlei zaken met iCloud, waaronder ook de surfgeschiedenis.

Gebruikers kunnen de surfgeschiedenis van hun apparaat verwijderen, maar de gegevens blijken nog steeds door iCloud te worden bewaard, ook al is dit niet zichtbaar voor gebruikers. Volgens Elcomsoft was het zodoende mogelijk om verwijderde surfgegevens van meer dan een jaar terug te achterhalen. Het bedrijf ontwikkelt software waarmee iCloud-gegevens zijn uit te lezen.

Nadat de ontdekking in de media kwam is Apple begonnen om oudere geschiedenisgegevens te verwijderen, zo laat Elcomsoft in een update weten. Het is echter onduidelijk of de gegevens echt worden verwijderd of dat ze naar een andere server worden verplaatst of alleen ontoegankelijk voor buiten worden gemaakt, stelt Vladimir Katalov. Voor de meeste iCloud-accounts zijn nu alleen de geschiedenisgegevens van de laatste twee weken zichtbaar, alsmede de verwijderde surfgeschiedenis in deze periode.

Reacties (10)
10-02-2017, 11:38 door Anoniem
In iOS kan je ook gewoon iCloud sync uitzetten onder settings -> Safari en je Backup onder settings -> iCloud uitzetten, dan worden er helemaal geen gegevens opgeslagen op iCloud. Dat doe ik in ieder geval. Daarnaast kan je safari ook in "private" mode laten werken, dan wordt er ook niets onthouden als je het tab afsluit.
10-02-2017, 12:21 door Anoniem
Door Anoniem:Daarnaast kan je safari ook in "private" mode laten werken, dan wordt er ook niets onthouden als je het tab afsluit.

Dat wil zeggen dat bij het afsluiten van het tab, de geschiedenis wordt verwijderd. Laat dat nu net zijn waar Apple de fout mee in is gegaan.,

Peter
10-02-2017, 12:24 door Anoniem
Tja ik gebruik nooit de cloud,maar sla altijd alles op op eigen media.
10-02-2017, 12:47 door karma4
Apple weet alles van je en wil meer weten. Als het een ander labeltje/merk zou zijn dan waren er velen reacties geweest.
Wees nu eens reeël en ga voor een generieke houding ongeacht dat merk gedoe.
10-02-2017, 12:47 door Anoniem
Zo aan de informatie hierover te zien was er sprake van een soort bug.
Die zou nu verholpen zijn.
10-02-2017, 13:13 door Anoniem
Door karma4: Apple weet alles van je en wil meer weten. Als het een ander labeltje/merk zou zijn dan waren er velen reacties geweest.
Wees nu eens reeël en ga voor een generieke houding ongeacht dat merk gedoe.

Jij begint er toch weer over?

Maar ja, schandalig al die data verzameling bij gekochte producten. Kijk, het gratis gebruik van, met name, Google producten is een eigen keuze om dat met je privacy te betalen maar voor betaalde producten zou dat verboten moeten worden.
10-02-2017, 15:14 door Anoniem
Door Anoniem: In iOS kan je ook gewoon iCloud sync uitzetten onder settings -> Safari en je Backup onder settings -> iCloud uitzetten, dan worden er helemaal geen gegevens opgeslagen op iCloud. Dat doe ik in ieder geval. Daarnaast kan je safari ook in "private" mode laten werken, dan wordt er ook niets onthouden als je het tab afsluit.

Dat is te gemakkelijk! Na bijna elke update moet ik alert op zijn dat Apple niet 'stiekem' de iCloud weer aanzet door heel subtiel om de inloggevens te vragen voor iTunes/App store. Alles wordt in één zin genoemd en ik mag er toch van uit gaan dat als ik geen iCloud heb ingesteld, dit ook uitdrukkelijk niet wil.

Apple (Steve Jobs) heeft altijd de insteek gehad dat het 'alleen' datgene wil bieden waarvan zij denken dat de gebruiker het nodig heeft. Nu zijn ze steeds meer bezig om te bepalen wat de gebruiker 'moet' gebruiken. Wat dat betreft wordt het allemaal één pot nat en zijn ze (Microsoft, Google, Apple en noem maar op) allemaal even erg.
10-02-2017, 15:22 door Briolet
Door Anoniem: In iOS kan je ook gewoon iCloud sync uitzetten…
… Daarnaast kan je safari ook in "private" mode laten werken, dan wordt er ook niets onthouden als je het tab afsluit.

Maar daar gaat het niet om. Het gaat om mensen die hun geschiedenis juist expliciet synchroniseren tussen hun devices. Je kunt tot een jaar terug laten bewaren. Echter, als je dan besluit om dit op één device te wissen, dan behoort het ook op alle devices gewist te worden. Per slot synchroniseer je de data. Er is dan geen reden meer om dit in de cloud te hebben.

Safari heeft ook de mogelijkheid om alleen het laatste uur, de laatste dag of laatste twee dagen te wissen. Dan moet je er ook van uit kunnen gaan dat dit deel ook uit de cloud gewist wordt.
10-02-2017, 16:51 door Anoniem
Gewoon Linux gebruiken, heb je nergens last van. Mooi spul van Apple maar qua privacy geen haar beter dan Microsoft.
11-02-2017, 09:32 door Jodelie
Hoe kan men verbaasd over zijn?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.