image

Britse GCHQ waarschuwt voor Russische cyberaanvallen

zondag 12 februari 2017, 10:49 door Redactie, 12 reacties

Na de Algemene inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) heeft ook de Britse geheime dienst GCHQ voor Russische cyberaanvallen gewaarschuwd. Volgens Ciaran Martin, hoofd van het Britse Cyber Security Centre dat onderdeel van het GCHQ is, heeft Groot-Brittannië de afgelopen drie maanden met 188 serieuze aanvallen te maken gekregen.

"Waarvan er veel de nationale veiligheid bedreigden", aldus Martin. Om wat voor soort aanvallen het precies gaat of andere details wil de GCHQ-topman niet zeggen. Wel laat hij zich in een interview met The Sunday Times specifiek uit over Rusland. "De afgelopen twee jaar heeft er een verandering opgetreden in de Russische agressie in cyberspace. Een deel van die verandering bestaat uit aanvallen op politieke instellingen, politieke partijen en parlementaire organisaties en is door onze internationale partners allemaal zeer goed gedocumenteerd en algemeen geaccepteerd."

Reacties (12)
12-02-2017, 12:10 door Anoniem
nog steeds grappig dat ze wijzen naar de russen waar we nul komma nix bewijzen van krijgen te zien omdat ze het niet hebben of zogenaamd dat het onveilig is om te laten zien..
dankzij snowden weten we wel dat we van onze vrienden het in ieder geval erger zijn dan onze vijanden..
12-02-2017, 12:13 door Anoniem
Digitale sleepnetten en privacyschendingen door "diensten" van onze glorieuze leiders en bevriende overheden zijn geen aanvallen op burgers, toch.
12-02-2017, 12:41 door BadAss.Sx
Blaat blaat blaat....kan deze propaganda een keer ophouden?

Weer wordt er een hoop geroepen, maar GEEN ENKEL bewijs geleverd.
12-02-2017, 13:23 door Anoniem
Kan er niet iemand (advertentie) boven die berichten over russische cyberattacks zetten, dan filtert mn adblocker die onzin er tenminste uit.
Echte journalisten plaatsen alleen ernstige beschuldigingen als zij ook bewijs hebben!
12-02-2017, 14:01 door Anoniem
Dit nieuwe vijanddenken is begonnen tijdens de laatste Amerikaanse verkiezingen. Had het anders gelopen, waren we wellicht als een WO III in gerommeld geworden en we moeten nog steeds zeer goed op onze qui vive zijn.

Waarom horen we nooit over de desinformatie, die het Westen verspreidt (verspreid heeft), zoals de wapens van massa-destructie destijds in Irak en de zegeningen van de nieuwe lente bewegingen.

Waarom lezen we niets over een levensgevaarlijke agitator-financier als de (neo)-nazi, Soros, die kleurenrevoluties en demonstraties op gang brengt, a 18 dollar per uur voor demonstranten. Daar zwijgt men in alle talen over of berichten erover worden weggefilterd.

Schaliegas uit Oekraïne en een pijplijn van Qatar naar Europa om Rusland pijn te doen. Westerse troepenverplaatsingen naar Litouwen tegen de Russische Kaliningrad/Koningsbergen enclave.

Ik lees er bij de massa media niets of zeer weinig over.

Rusland heeft verschillende invasies over zich heen gehad vanuit het Westen, een door de sans-culottes onder aanvoering van l'Empereur destijds en een door het Derde Rijk en het moet steeds opletten niet opnieuw slachtoffer te worden van de agressie vanuit het militair-industrieel complex.

Natuurlijk is de cyberoorlog een asymetrisch actief gebeuren veroorzaakt door een van het begin af zeer onveilige infrastructuur (routers, switches) en dit werd door hackers direct aangetoond. Daar is meer te doen, maar kennelijk wil men dat niet.
12-02-2017, 15:38 door Anoniem
De GCHQ die waarschuwt voor cyberaanvallen is als Dutroux die waarschuwt voor kindermisbruik.
Kut indoctrinatie (en afgeluisterd/bespioneerd moeten worden allemaal) waar je een godsvermogen voor betaald, terwijl je ieder wordt dat je typt zorgvuldig moet afwegen omdat anders een machtsgeil OM aan je voeteind staat.
Kunnen de Russen ons Europeanen niet gewoon van bewapening voorzien, zodat we gewoon zelf een einde maken aan heel dat EUSSR geouwhoer?
12-02-2017, 16:58 door karma4
Door Anoniem: ...Echte journalisten plaatsen alleen ernstige beschuldigingen als zij ook bewijs hebben!
Hoe weet je dat het om een echte journalist of een nep journalist gaat. Propaganda en journalistiek lopen in elkaar over.
12-02-2017, 18:36 door Anoniem
Wordt iedereen pro russisch ofzo? Is het raar dat de russen hacken? Kan mij niet voorstellen dat wij, Engelsen en amerikanen het niet terug doen.....

Gevaarlijke is dat de Russen/chinezen/Fransen in hun grondwet hebben staan, dat een inlichtingendienst ook mag hacken voor Economisch gewin. En zij voeren deze taak natuurlijk ook uit. Nu zijn er landen die eindelijk detecteren dat de russen/chinezen dit ook echt doen. Melden dit, en dan trekken we/ze dit in twijfel?
12-02-2017, 21:15 door Anoniem
Rusland heeft verschillende invasies over zich heen gehad vanuit het Westen, een door de sans-culottes onder aanvoering van l'Empereur destijds en een door het Derde Rijk en het moet steeds opletten niet opnieuw slachtoffer te worden van de agressie vanuit het militair-industrieel complex.
U vergeet natuurlijk wel de Russische invasies en de pogingen daartoe te noemen: Finland (via het Molotov-Ribbentroppact 1939-1940), de Baltische Staten, Polen, Tsjecho-Slowakije (tijdens Praagse Lente op 20 augustus1968), Hongarije (23 oktober - 10 november 1956), Afghanistan (jaren 80 vorige eeuw!) en Tjetjenië (medio jaren 90 vorige eeuw) om maar een paar te noemen...

Over de Hongaarse Opstand kunt u alles lezen op Wikipedia:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Hongaarse_Opstand
Over de Praagse Lente kunt u dit even lezen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Praagse_Lente

En kom niet met verhalen over "ze vroegen om hulp". Die hulpvraag kwam in ieder geval niet van de bevolking zelf.
13-02-2017, 01:31 door Anoniem
Nu je toch terug gaat tot de tijd van de Koude Oorlog, kun je ook gelijk nog de annexatie van de Krim noemen,
dat Oekraïens werd door een gril destijds van Chroetsjov, zelf uit de Oekraïne afkomstig.Zo leggen jullie dat nu toch uit.

De strijd in Finland werd in 1940 ook breed voor propaganda doeleinden gebruikt in het SS-Leitheft.

We weten dat de Stalin tijd een verschrikkelijke tijd was met miljoenen slachtoffers en genocide op grote schaal.

Niet te weten wie erger was de heer A.H. of Jozef Stalin. Elke avond in de dertiger jaren werden burgers voor het ochtendgloren opgehaald om niet meer weer te keren. Dit ging vaanf de kompanen van het eerste uur en later was niemand veilig voor hem.

Maar de Westerse Wereld is ook niet heilig gebleken.
13-02-2017, 09:06 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 13-02-2017, 09:07
[Verwijderd]
13-02-2017, 13:39 door Anoniem
Let maar op na de grootste dreiging die kennelijk komt van Rusland, komt daarna het grootste gevaar van het groeiend populisme, er dient een gezamenlijke wal te worden opgeworpen door alle globale krachten tegen het opkomend populisme en aanverwante krachten om de ontwrichting van de achterliggende globale agenda tijdig te kunnen keren.

Globale cyberstrijders hand in hand met Unilever, Shell en medestanders tegen de ondermijnende krachten van het grenzen overschrijdend globalisme.

Verzet u dus tegen de populist en privacy activist, we kunnen hen missen als kiespijn. Ironie modus uit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.