/dev/null - Overig

Updaten lukt niet erg

11-02-2017, 12:48 door Anoniem, 7 reacties
Ik gebruik o.a. Windows 8.1. Daarin heb ik een flink hostfile met allerlei ristricties voor MS. Nu wil ik eens updaten, maar als hetupdateproces begint, dan zegt ie allereerst: nog nooit geupdate.... Dan start het updateproces met zoeken naar updates. Dat duurt nu al meer dan een uur.... Betekent dat, dat ik de boel goed heb dichtgetimmerd? Gebruik daarnaast Glasswire.
Reacties (7)
11-02-2017, 15:37 door Anoniem
How to read the Windowsupdate.log file:

https://support.microsoft.com/en-us/help/902093/how-to-read-the-windowsupdate.log-file
11-02-2017, 16:05 door Vixen
dan zegt ie allereerst: nog nooit geupdate...
Heb je wel eens updates geinstalleerd?
- Nee: Dan kan het inderdaad een uur tot halve dagen duren...
- Ja: Je updateregister is corrupt of je hebt iets geblokeerd met je hostsfile.
Dat duurt nu al meer dan een uur....
Kan normaal zijn, maar schakel anders eens indien gewenst je hostfile uit (rename hem naar hosts.backup), reboot je pc en probeer het opnieuw.
Gebruik daarnaast Glasswire.
Zet dan ook die maar tijdelijk uit, wie weet helpt het.


Je stelt eigenlijk een vraag die je zelf al behoorlijk ver beantwoord. probeer je zelfgebouwde muur eens open te maken tijdelijk en dan updates te installeren.
12-02-2017, 09:39 door Anoniem
heb je de hosts file zelf aangepast? zo ja, je hosts file herstellen. mocht je dit niet zelf gedaan hebben, maar een stukje malware, dan anti virus en anti malware software gaan draaien. Als je ristricties wil uitvoeren kun je dat beter op firewall niveau doen. dat is de plek waar je ristricties op o.a. domeinen hoort te regellen.

mocht MS update na herstel het niet doen, installeer dan even wsus offline, en install daar alle patches voor jouw besturingssysteem mee. er zijn verschillende KB die het update process bricken en worden opgelost met een andere KB. die andere kb krijg je alleen niet via windows update binnen omdat dat nou net stuk is.
12-02-2017, 11:01 door Anoniem
Ik heb wel eens updates gedaan tot zo'n jaar geleden. Heb je raad opgevolgd, en een tamelijk leeg host bestand geactiveerd, maar nog steeds is ie al 2 uur aan het zoeken of er updates zijn. Dat lijkt mij best wel lang.
Misschien is inderdaad het update-circuit corrupt, maar ik zie daarvan niets terug met sfc /scannow
12-02-2017, 12:00 door Anoniem
Microsoft heeft al een aantal hardcoded hotsnamen naar ipaddress die je hosts file bypassen in een dll...
Dat is om meer redenen verkeerd dan ik hier even zou hoeven uit te leggen, maar goed.
Om een nog onduidelijkere reden dan die in de dll-bestanden voorgeprogrammeerde dns "feature", is er voor gekozen dit dan niet zo volledig door te voeren dat de microsoft update "altijd" werkt.

OP, heb je al de juiste patches voor windows update geinstallleerd? Er zijn zo veel dingen die fout kunnen gaan met het updaten. Controleer bijvoorbeeld ook eens of je tijd en tijdzone echt goed staan. En ja, het zoeken naar updates kan ontzettend lang duren, maar soms duurt het maar een minuut of vijf.

Off-topic: Laat Google voor Android en MS voor Windows eens kijken naar prima werkende dnf code, debs en rpm. Dat werkt gewoon.
12-02-2017, 13:05 door svenvandewege - Bijgewerkt: 12-02-2017, 13:07
Even deze update handmatig downloaden en installeren. Daarna zal het updaten beter gaan:

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=51210
12-02-2017, 17:40 door Anoniem
Door svenvandewege: Even deze update handmatig downloaden en installeren. Daarna zal het updaten beter gaan:

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=51210

Nou ja, moest wel even de 64-bits versie hebben, maar het werkt wel, kennelijk, want ik krijg nu tenminste weer zoekresultaten. Merci voor de tip. Maar zag de akelige kb2919355 ertussen staan...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.