image

Adobe dicht ernstige beveiligingslekken in Flash Player

dinsdag 14 februari 2017, 16:34 door Redactie, 2 reacties

Adobe heeft een nieuwe versie van Flash Player uitgebracht waarin meerdere ernstige beveiligingslekken zijn gepatcht. Het gaat in totaal om 13 kwetsbaarheden die in alle gevallen een aanvaller willekeurige code op het systeem hadden kunnen laten uitvoeren, zoals het installeren van malware.

Het bezoeken van een gehackte of kwaadaardige website, het te zien krijgen van een besmette advertentie of het openen van een Office-document met een embedded Flash-object voldoende. Adobe adviseert Mac- en Windows-gebruikers om binnen 72 uur naar Flash Player versie 24.0.0.221 te updaten. Dit kan via de automatische updatefunctie of Adobe.com. Linux-gebruikers kunnen de update installeren wanneer het hen uitkomt. Adobe baseert dit advies op aanvallen die in het verleden zijn voorgekomen en de kans dat kwetsbaarheden op een bepaald platform worden aangevallen.

In het geval van Google Chrome, Internet Explorer 11 op Windows 8.1 en Internet Explorer 11 en Microsoft Edge op Windows 10 zal de embedded Flash Player via de browser worden geüpdatet. Linux-gebruikers worden naar de website van Adobe verwezen. Via deze pagina van Adobe kan worden gecontroleerd welke versie op het systeem is geïnstalleerd. Adobe is naar eigen zeggen niet bekend met aanvallen die misbruik van de kwetsbaarheden maken.

Reacties (2)
14-02-2017, 20:01 door Anoniem
Rinse, repeat en zelfs dat begint te vervelen.
14-02-2017, 22:38 door johanw
En als je gewoon de installers wilt downloaden zonder allerlei extra rotzooi erbij kun je tegenwoordig nog op https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/installation-problems-flash-player-windows.html#main-pars_text_4 terecht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.