image

Chatbot laat gebruikers geld overmaken via Facebook

dinsdag 21 februari 2017, 07:29 door Redactie, 7 reacties

De Britse financieel dienstverlener TransferWise heeft een nieuwe dienst gelanceerd waardoor gebruikers via Facebook internationaal geld kunnen overmaken. Hiervoor is er een chatbot voor Facebook Messenger ontwikkeld. De chatbot laat gebruikers via Facebook Messenger geld overboeken naar vrienden en familie in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada, Australië en Europa.

Ook kan de chatbot worden ingesteld om te waarschuwen als de wisselkoersen erg veranderen. Een chatbot laat gebruikers met bedrijven communiceren en bepaalde taken uitvoeren, zoals online aankopen en geld overmaken. Facebook liet gebruikers in de Verenigde Staten al intern geld overmaken via de Messenger-app, maar een soortgelijke dienst was internationaal nog niet beschikbaar.

TransferWise is naar eigen zeggen de eerste dienst die internationale overboekingen geheel binnen Messenger aanbiedt, zo meldt Reuters. Maandelijks zouden gebruikers van TransferWise zo'n 1 miljard dollar overmaken. Het bedrijf laat verder weten dat de chatbot nu alleen met Facebook Messenger werkt, maar ook voor andere populaire chatdiensten kan worden aangepast.

Reacties (7)
21-02-2017, 10:06 door Anoniem
Toppie! Kan Facebook nu ook je financiële gegevens gaan binnen harken :-)

Facebook en bankzaken combineren, hoe dom kun je zijn als je zoiets gaat gebruiken...
21-02-2017, 10:28 door Anoniem
Ik dacht uit de titel op te maken dat iemand een bankfraude-bot voor facebook had ontworpen. Blijkt het ding legitiem te zijn...
Veel te doen rond chatbots en AI tegenwoordig, wel een interessante evolutie.
21-02-2017, 10:59 door Anoniem
moet niet gekker worden met fb
21-02-2017, 11:13 door Anoniem
Door Anoniem: Ik dacht uit de titel op te maken dat iemand een bankfraude-bot voor facebook had ontworpen. Blijkt het ding legitiem te zijn...
Veel te doen rond chatbots en AI tegenwoordig, wel een interessante evolutie.

Ja, ik dacht hetzelfde als jij. Misschien ook wel de bedoeling van de redactie. Eigenlijk wel een goed idee, een chatbot inzetten voor scams. Hoef je zelf niet al die manipulerende chats te houden, en mensen trappen er toch al snel in. Een Eiliza is al genoeg, mits ze dan wel mensen in de richting van "stuur mij geld" stuurt.

OK, dat is natuurlijk crimineel, maar wel een leuke gedachte. En misschien komt de AI zelf ook wel op dat idee (zie Ex Machina). AI, net zo weinig empathie en geweten als een psychopaat, maar onbegrensd veel intelligenter. Brrr.
21-02-2017, 13:43 door Anoniem
Dit lijkt mij een foute ontwikkeling.
Kunnen criminelen,belastingontduikers,witwassers gemakkelijker buiten schot blijven misschien?
De overheid heeft straks geen invloed meer; de grootverdieners zoals Airbnb,uber,etc kunnen al meer dan genoeg hun gang gaan met alle kwalijke gevolgen.
21-02-2017, 16:29 door Anoniem
Dit lijkt mij een foute ontwikkeling. Kunnen criminelen,belastingontduikers,witwassers gemakkelijker buiten schot blijven misschien?

Laten we dan contant geld ook maar afschaffen, ook te gevoelig voor bovenstaande zaken.
22-02-2017, 10:13 door spatieman
nog even en facebook kijkt met je webcam naar je en zegt, u ziet er slecht meneer/mevrouw, het word tijd dat u naar de huisarts gaat (en dat alleen omdat je je eerste koffie en peuk/vape niet hebt gehad...)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.