image

Nepbrief DFW over boete voor illegaal downloaden in omloop

donderdag 23 februari 2017, 13:31 door Redactie, 4 reacties
Laatst bijgewerkt: 23-02-2017, 15:29

Op dit moment is er een nepbrief in omloop die zogenaamd van filmdistributeur Dutch Filmworks (DFW) afkomstig is en stelt dat de ontvanger een boete voor illegaal downloaden moet betalen, zo waarschuwen de Fraudehelpdesk en DFW. De brief stelt dat er vanaf het ip-adres van de ontvanger illegaal is gedownload en er 150 euro per gedownloade film als boete moet worden betaald.

Door binnen 8 dagen 52,74 euro naar het opgeven rekeningnummer over te maken kan de boete worden voorkomen, aldus de brief. "Navraag bij DFW leert dat deze organisatie niet verantwoordelijk is voor het versturen van de boete", aldus de Fraudehelpdesk. Wie de brief ontvangen heeft krijgt dan ook het advies die weg te gooien.

Update

De Consumentenbond zegt in korte tijd veel meldingen over de spookfactuur te hebben ontvangen. "Het is een spookfactuur om betaalgegevens te achterhalen. De Consumentenbond raadt consumenten aan om absoluut niet te betalen en de brief weg te gooien."

Reacties (4)
23-02-2017, 14:00 door Anoniem
Whoehahaha... als je niet download kun je ook geen boete krijgen.
23-02-2017, 14:05 door buttonius
Het zijn niet de slimste afpersers als ze het geld naar een gewoon rekeningnummer laten overmaken...
Zal vast wel van een katvanger zijn, maar toch.
23-02-2017, 23:45 door [Account Verwijderd]
"Geachte heer, mevrouw".....

.... Homburgerbal?, Knorrieborrie? Hokuspuk?

"Er is geconstateerd dat er vanaf uw IP adres...."

Zo, hm....en wat is mijn IP adres??

Het wil het gespuis blijkbaar allemaal niet meer zo lukken met de digitale social engineering, dus nu schakelen zij over op waaibomenpulp. Maar de boodschap blijft definitief verstoken van het belangrijkste om het 100% geloofwaardig te maken: De persoonsgevens van de aangesprokene/geadresseerde.
Daarnaast blijven ze ook prutsen met spelling en/of stijl. In deze brief: 'U betaald' (tegenwoordige tijd)
27-02-2017, 00:56 door Jenny
Ik vond er vandaag ook nog eentje tussen de post van deze week. Dutch Filmworks is toch al sinds 2014 of 2015 zogenaamd bezig. Deze week leek het dus eindelijk raak te zijn, betreft het een nepboete. Waar blijven de echte boetes? Als ik dit zo lees: https://www.vpngids.nl/downloaden/boete-voor-downloaden/ zijn er dus eigenlijk nog geen daadwerkelijke boetes uitegedeeld de afgelopen jaren? Even de Nederlanders die hebben gedownload in het buitenland niet meegerekend.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.