image

Google vraagt non-profits tweefactorauthenticatie aan te zetten

vrijdag 24 februari 2017, 10:15 door Redactie, 2 reacties

Google heeft non-profitorganisaties die van de diensten van de internetgigant gebruikmaken gevraagd om tweefactorauthenticatie in te schakelen. Non-profitorganisaties kunnen kosteloos met allerlei Google-producten werken. Volgens Google is het kapen van accounts een serieuze dreiging voor non-profits, omdat zo informatie over donoren, financiële gegevens en andere data in verkeerde handen terecht kunnen komen.

"Daarom is het met name belangrijk dat non-profits sterke en unieke accountwachtwoorden gebruiken om gevoelige gegevens te beschermen", zegt Emily Swarts van Google for Nonprofits. Tweefactorauthenticatie gaat echter nog een stap verder. "Het is een effectieve beveiligingsmaatregel die combineert wat je weet, bijvoorbeeld een wachtwoord, met iets dat je hebt, een sms-code of usb-beveiligingssleutel, om je accounts te beschermen", merkt Swarts op. Ze vergelijkt het met het pinnen van geld, waar zowel een pinpas als pincode is vereist.

Reacties (2)
24-02-2017, 12:19 door Anoniem
Dan zal de non profitorganisatie wel het product zijn.

Maar for the time being ...maarja dat wordt altijd een blijvertje en later besluit Google weer wat anders...

Maar Google is zo groot dat sommigen er met de beste bedoelingen prodcten maken maar anderen het weer negatief exploiteren of plotseling stop zetten.

Ik zou er maar eens goed over nadenken of je dat ook als non profit organisatie wel wil.
24-02-2017, 20:46 door Ron L.
Álles wat je bij Google plaatst is vrij te gebruiken door Google, lees voorwaarden maar eens goed door.
Dus het enige waar google zich hier druk over maakt is dat anderen ook toegang zouden hebben tot gegevens die ze zelf "voor het verlenen van haar diensten" onbeperkt kunnen gebruiken. Ik adviseer niemand om google producten te gebruiken waar gegevens door Google online worden opgeslagen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.