image

Virusschrijvers vs. virusbestrijders: Moeten kwetsbaarheden bekend gemaakt worden

maandag 16 juni 2003, 09:42 door Redactie, 2 reacties

Onlangs maakte de universiteit van Calgary bekend dat ze lessen zullen geven in het schrijven van virussen en andere schadelijke programma's. Een paar dagen geleden werd bekend dat Wired magazine de code van de Slammer worm zal publiceren. Beide ontwikkelingen zorgden voor boze reacties uit de wereld van anti-virus bedrijven en laat tevens het dillema van computer security zien: Hou je kwetsbaarheden geheim of deel je de kennis zodat het probleem eerder verholpen kan worden? In dit artikel komen beide partijen aan het woord.

Reacties (2)
16-06-2003, 10:56 door Anoniem
Dergelijke discussies zijn al vaak gevoerd, oa mbt cryptografische algoritmen. Maar al te vaak is de conclusie dat geheimhouding zinloos is.
17-06-2003, 21:42 door Anoniem
Het Calgary incident gaat helemaal niet om geheimhouding. Het gaat erom dat je geen virussen hoeft te schrijven om te begrijpen hoe ze werken en hoe je ze kan tegenhouden dat is heel wat anders. Gezien eerdere incidenten bij andere universiteiten, bijvoorbeeld het Win95/CIH virus, is er niets wat de universiteit kan doen om de studenten tegen te houden een virus te maken en verspreiden. Er zijn nog talloze andere voorbeelden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.