image

Europol laat 1200 terroristische berichten offline halen

maandag 27 februari 2017, 17:09 door Redactie, 0 reacties

Europol heeft tijdens een twee dagen durende operatie iets meer dan 1200 terroristische en gewelddadige extremistische berichten door verschillende providers offline laten halen, zo heeft de Europese opsporingsdienst bekendgemaakt. De berichten werden op 41 verschillende platformen gehost.

"Hoewel socialmediaplatformen nog altijd de eerste keuze van terroristische groepen zijn om hun propaganda te verspreiden, heeft de Internet Referral Unit (IRU) van Europol ook websites en blogs gevonden die hiervoor werden gebruikt", aldus Europol. Vanuit het hoofdkantoor van Europol in Den Haag werd de operatie geleid. Daarbij werd er samengewerkt met functionarissen uit Italië, Letland, Spanje, Zwitserland en Groot-Brittannië.

Nadat de berichten waren gevonden werd de providers gevraagd om die te verwijderen. Europol stelt dat dit op vrijwillige basis werd gedaan. "De inspanningen van verschillende online platformen om ongepaste content te verwijderden zorgt ervoor dat supporters van terroristische groepen meerdere platformen tegelijkertijd gebruiken om terrorisme te promoten en tot geweld op te roepen. Ze zoeken ook naar nieuwe serviceproviders om ervoor te zorgen dat hun berichten bij potentiële supporters terechtkomen. Daarom benadert de IRU steeds meer platformen", zo laat Europol verder weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.