image

Nederland en Denemarken vergelijken dna-databases

maandag 27 februari 2017, 17:17 door Redactie, 9 reacties

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is vorige week begonnen om de inhoud van de nationale dna-database te vergelijken met die van Denemarken. Dat leverde 265 matches op. Het onderling vergelijken van dna-databases is binnen de EU via het Verdrag van Prüm geregeld.

Denemarken is het 22ste land waarmee Nederland dna-profielen vergelijkt. Nederland en Denemarken hebben bij de start van de vergelijkingen hun sporen die nog niet aan een persoon waren gekoppeld, naar elkaar toegestuurd. Nederland stuurde bijna 43.000 dna-profielen van sporen naar Denemarken. Die zijn in de Deense database vergeleken met bijna 19.000 dna-profielen van sporen en ruim 121.000 dna-profielen van personen. Vervolgens stuurde Denemarken de dna-profielen van sporen die het bezit naar Nederland, die zijn vergeleken met bijna 43.000 dna-profielen van sporen en ruim 257.000 dna-profielen van personen, zo meldt het Nederlands Forensisch Instituut.

Reacties (9)
27-02-2017, 17:33 door Anoniem
Eigenlijk zou de hele Europol macht dat met elkaar moeten doen,zo kunnen er misschien sneller misdaden binnen de EU worden opgelost als de dader in een andere lidstaat verblijft bijvoorbeeld.
27-02-2017, 18:47 door Anoniem
@Anoniem 17:33

En zo is er meer kans dat misschien ook jouw DNA profiel ergens beland en in handen van criminelen komt.
28-02-2017, 09:08 door PietdeVries
Door Anoniem: @Anoniem 17:33

En zo is er meer kans dat misschien ook jouw DNA profiel ergens beland en in handen van criminelen komt.

En dan? Een kloon van 'm maken of zo? Volgens mij deed de actiegroep RaRa al iets soortgelijks in de jaren '80-'90: voor een aanslag naar het zwembad, daar het douchputje leegscheppen en de gevonden haren op plaats-delict achterlaten zodat er een dwaalspoor ontstond. Het uitwisselen van DNA gaat criminelen dus niet meer in de kaart spelen dan vroeger...
28-02-2017, 09:13 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: @Anoniem 17:33

En zo is er meer kans dat misschien ook jouw DNA profiel ergens beland en in handen van criminelen komt.

Zo zo, da's fraai, zomaar iemand ervan beschuldigen dat het een crimineel is!
Ofwel: van iedereen is justitieel een DNA profiel bekend.... dus.

Maak dat toch de kat wijs!

In voormalig Oost- Duitsland was de Stasi zelfs nog niet zo communistisch dolgedraaid om van iedereen, zonder reden, méér dan de algemeen gehanteerde vingerafdrukken ter indentificatie in archief te hebben.

Terug naar Nederland; de Nederlandse actualitieit: Heeft ooit iemand bij je mondslijm afgenomen vergezeld van de mededeling dat van élke Nederlander verplicht het DNA profiel in archief bij de rechterlijke macht moet zijn? Totale kolder!
Het idee alleen is al te stompzinnig om over te fantaseren maar sommige mensen laten zich ook álles wijsmaken - of maken zichzelf van alles wijs - om de persoonlijk paranoïde gedachtenmaalstroom aangaande de totale afbrokkeling van de Nederlandse rechtstaat van het individu maar te kunnen blijven voeden.

Wentelen en zwelgen in angst voor iets wat niet bestaat, noem ik het.
28-02-2017, 10:00 door Anoniem
Door Aha: Terug naar Nederland; de Nederlandse actualitieit: Heeft ooit iemand bij je mondslijm afgenomen vergezeld van de mededeling dat van élke Nederlander verplicht het DNA profiel in archief bij de rechterlijke macht moet zijn? Totale kolder!
En nu maar weer terug naar Kuwait: http://futurism.com/kuwait-announces-mandatory-dna-database-for-its-citizens/
Uiteraard wegens die vermaledijde terroristen, die zouden verboden moeten worden.
Dat was al in 2015. Laat de nederlandsche regeering het maar niet lezen. Ze zouden eens op ideeën kunnen komen.
Nog steeds kolder?
28-02-2017, 11:01 door Anoniem
Wentelen en zwelgen in angst voor iets wat niet bestaat, noem ik het

't Is maar goed dat jij 40-45 niet heb meegemaakt
28-02-2017, 16:37 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 28-02-2017, 16:38
Door Anoniem:
Wentelen en zwelgen in angst voor iets wat niet bestaat, noem ik het

't Is maar goed dat jij 40-45 niet heb meegemaakt

40-45....Ach het referentiekader van de hedendaagse angstzaaiererij wordt er weer bijgehaald.

Zal ik je een revalatie doen over '39-'45? (het begint al met de jaartallen waar het mis gaat)
Mijn ouders wel.

Mijn pa heeft in 'Lager' Amersfoort gevangen gezeten en nadien in een Duits concentratiekamp. Nadien leed hij aan een gediagnostiseerd kamp-syndroom waar ook - zoals vaak voorkwam - het hele gezin last van had. Bij ons, zeg maar: geteisterd.

Gek hé dat ik eigenlijk het meeste in aanmerking kom van de baby-boom generatie om met de huidige paranoïde angst'cultus' mee te gaan, maar dat het nu juist op mij geen vat heeft!

(edit: spelfout hersteld)
28-02-2017, 19:47 door karma4
Aha 39 als begin en 45 als eind? Dat is voor de boekjes.
De ellende heeft echt wat langer geduurd. Je zult maar tiener zijn geweest in die periode. Blijft overeind staan dat de huidige generaties het niets zegt of als spannend jongensboek ziet.
02-03-2017, 11:53 door Anoniem
Erg jammer dat ons huidige rechtsysteem geen controlle systeem heeft dat idiote ideen die mensenrechten schenden automatisch tegen houdt. NL Rechters zijn de enigste in de EU die wetten niet mogen toesten aan onze grondwet. Verder is ons rechtelijk apparaat wereld kampioen in de vertragings techniek, voor iemand over iets fouts echt een uitspraak doet ben je 50 jaar verder. Standaard houding is hier ga ik niet over en dan wordt de zaak gestaakt. In plaats dat ze de zaak met spoed door zetten naar de hoogste instantie om zsm een einde te maken aan mogelijk onrecht. De toegang tot het recht (mensenrecht) is in nederland totaal uitgekleed, bewust weg bezuinigd en ingericht om het systeem te beschermen en de burger krachteloos en machteloos te maken.

DNA profielen afstaan wordt binnen een paar jaar verplicht voor alle nederlanders (Anti Burgerrechten Partijen als de VVD, PVDA, CDA &PVV zullen ook de konende verkiezingen weer de meerderheid krijgen, omdat laffe (of domme) nederlanders graag op daadkrachtige partijen stemmen.)

Ik vrees dat jusitie al toegang heeft tot veel dna profielen via de zorg. Het DNA zal gebruikt worden voor de kleinste overtredinkjees. Nu al: Zwartrijders werden gepakt via spuugkitjes. DNA zal worden gebruikt om mensen nog verder te onderdrukken en geen enkele nederlander zal daardoor ooit nog kattekwaad uit kunnen halen zonder geforveerd geplande voorzorgsmastregelen (ruimtepak, anti gezichtherkenningsmasker etc).

Een samenleving waar burgers niet vrijelijk zich zelf mogen zijn is niets meer dan een gevangenis. De komende generatie zal opgroeien met het besef dat elke scheet die ze laten zal worden geregistreerd. Dit chilling effect is voor velen nog niet goed te begrijpen, ook zullen er mentaal beperkte lieden zijn zoals Aha.

Democratie is een slecht idee. Eigenlijk zouden alleen de allerhoogst opgeleide juristen (die mensenrechten begrijpen en toejuichen) moeten mogen stemmen.

Waarom wij nog steeds ons tokkie volkje laten stemmen vraag ik me af. We laten toch ook niet een stratenmaker een hartoperatie doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.