image

Data militairen gestolen bij hack defensienetwerk Singapore

dinsdag 28 februari 2017, 10:26 door Redactie, 1 reacties

Aanvallers zijn erin geslaagd toegang te krijgen tot een netwerk van het Singaporese ministerie van Defensie en hebben daar de privégegevens van 850 militairen en medewerkers gestolen. Dat heeft het ministerie vandaag bekendgemaakt.

De aanvallers wisten toegang te krijgen tot het I-net-systeem. Via dit systeem kan Defensiepersoneel voor privégebruik via speciale terminals internetten. Het systeem bevat geen vertrouwelijke militaire informatie. Wel bevat het systeem identiteitskaartgegevens, telefoonnummers en geboortedata van gebruikers. Bij de aanval zijn van 850 militairen en medewerkers deze gegevens gestolen.

Het ministerie stelt dat het om een goed geplande aanval ging. Mogelijk was het de aanvallers om vertrouwelijke informatie te doen. "Maar dit werd door de fysieke scheiding van I-net van onze interne systemen voorkomen", aldus het ministerie. Alle getroffen militairen en medewerkers worden de komende week gewaarschuwd en moeten hun wachtwoord ook bij andere systemen veranderen als ze daar hetzelfde wachtwoord gebruikten. Daarnaast is er een onderzoek naar alle computers van het ministerie ingesteld.

Reacties (1)
01-03-2017, 11:23 door Anoniem
Als je kwaad wil is dit stap 1 van je aanval. Het is wel zo makkelijk een bestand met dat soort info toch? Of lig het nou aan mij?

Stap 2: Daarna een beetje social engineering erover want moeder de huisvrouw neemt vast de telefoon op.

Volgens mij onderschatten ze het.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.