image

Student InHolland verdacht van hacken schoolsysteem

dinsdag 28 februari 2017, 11:52 door Redactie, 6 reacties

Een 22-jarige student van Hogeschool InHolland in Rotterdam wordt verdacht van het hacken van het schoolsysteem om zo tentamens te bemachtigen, zo meldt RTV Rijnmond. De student zou met andere studenten hierover hebben gesproken waarna hij door de hogeschool werd geschorst.

De man moest uiteindelijk met zijn studie stoppen. Het Openbaar Ministerie heeft gisteren tegen de man een werkstraf van 120 uur geëist, waarvan 40 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Verder wil het OM dat de student onder toezicht van de reclassering komt om hem in de toekomst te begeleiden. De rechtbank doet over twee weken uitspraak. Hoe de student precies toegang tot het schoolsysteem wist te krijgen wordt niet vermeld.

Reacties (6)
28-02-2017, 13:29 door Anoniem
Dus "Wij kunnen het niet tegenhouden dus extra zwaar straffen" ? Hier druipt incompetentie van af, zowel op IT als gerechtelijk.
28-02-2017, 16:21 door Anoniem
@13:29:
Misschien voorbeeld stellen?
En is het nou zo' n hoge straf ?
Dat hij van die opleiding afgeknikkerd is is toch duidelijk niet?
En werkstraf is toch ook goed,kan hij wat voor een ander doen.
Niet overdrijven.
28-02-2017, 16:35 door Anoniem
Door Anoniem: Dus "Wij kunnen het niet tegenhouden dus extra zwaar straffen" ? Hier druipt incompetentie van af, zowel op IT als gerechtelijk.
Nee vind ik niet. Als iemand op het inbrekerspad gaat dan maakt het voor het misdrijf niet uit of hij inbreekt in een
normaal gebruikelijk huis of in een extra met zoveel sterren en rolluiken beveiligd huis: hij blijft een inbreker.
Als er bij jou een ruit wordt ingeslagen en men haalt je spullen weg wil je ook niet weg gestuurd worden met
"dan had je maar tralies voor dat raam moeten doen".
01-03-2017, 08:05 door Anoniem
Direct op je CV als IT Security expert.
01-03-2017, 10:23 door Anoniem
Direct op je CV als IT Security expert.
Bij veel security bedrijven is een VOG verplicht. Aangezien hij die nu niet meer krijgt zal het zijn keuze voor een werkgever ernstig belemmeren.
01-03-2017, 10:59 door Anoniem
Van mij had hij vrijstelling gekregen voor bepaalde IT onderdelen. Jammer dat de school reageert met een aangifte. Met goede begeleiding en zijn manier van denken om zijn doelen te bereiken had deze jongen mogelijk kunnen uitgroeien naar een cyber securityspecialist. Nu zal hij zeer teleurgesteld zijn. Beveiliging testen en aan de kaak stellen wordt duidelijk niet beloond jammer voor deze gemiste kans.

Nu even formeel voor InHolland, er is zeker ook binnen 72 uur aan de autoriteit gemeld dat er een datalek is geweest omdat het onafhankelijke forensisch onderzoek heeft aangetoond dat 'iemand' gesnuffeld heeft in alerlei gegevens zoals leerlinginformatie. Vanzelfsprekend alle studenten persoonlijk geinformeerd dat hun prive gegevens mogelijk op straat liggen.
Tenslotte een diepgaand onderzoek naar alle kwetsbaarheden op de eigen ICT systemen en vanzelfsprekend alle kwetsbaarheden gefixed of niet soms?

Tompoes
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.