image

Duitsland adviseert voorjaarsschoonmaak voor smartphones

donderdag 2 maart 2017, 12:06 door Redactie, 3 reacties

De Duitse overheid heeft opgeroepen tot een voorjaarsschoonmaak voor smartphones, om zo mogelijke veiligheidsrisico's te verkleinen. "Gebruikers moeten de lentetijd gebruiken om onnodige zaken van hun smartphone te verwijderen", aldus het Bundesamtes für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Zo krijgen gebruikers het advies om ongebruikte apps en bestanden te verwijderen, alsmede cookies en cache van de browser. Ook doen gebruikers er verstandig aan om wifi-netwerken waar ooit verbinding mee is gemaakt en die niet vaak worden gebruikt te verwijderen. Hetzelfde geldt voor door apps opgeslagen wachtwoorden. Die kunnen gebruikers ook handmatig invoeren, aldus het BSI.

Verder wordt aangeraden om de laatste updates te installeren en de automatische updatefunctie te gebruiken. Een ander advies richt zich op het controleren van de permissies die aan geïnstalleerde apps zijn gegeven, zoals toegang tot locatiegegevens, adresboek en andere zaken. Volgens het BSI vragen apps vaak om permissies die niet voor het uitvoeren van de app zijn vereist. Afsluitend moeten gebruikers een sterk wachtwoord voor hun toestel en apps instellen en niet vergeten back-ups te maken.

Reacties (3)
02-03-2017, 17:21 door Anoniem
Het probleem is juist dat deze telefoon met bloatware komt die je niet kan verwijderen als gewone consument. Sterker wij ICT minded kunnen wel een CFR flashen, maar dan nog.....
03-03-2017, 02:38 door Anoniem
Als je hem echt helemaal schoon wil hebben moet je hem soms helaas eerst rooten en vervolgens een custom rom erop draaien. Wel goed dat er wat aandacht aan dit soort dingen word besteed. Al krijg ik het gevoel dat niet iedereen hier gehoor aan zal geven, Mensen zijn immers dommen wezens die denken dat ondehoud niet nodig is zolang ze nog kunnen bellen.
03-03-2017, 14:22 door Anoniem
Door Anoniem: Als je hem echt helemaal schoon wil hebben moet je hem soms helaas eerst rooten en vervolgens een custom rom erop draaien. Wel goed dat er wat aandacht aan dit soort dingen word besteed. Al krijg ik het gevoel dat niet iedereen hier gehoor aan zal geven, Mensen zijn immers dommen wezens die denken dat ondehoud niet nodig is zolang ze nog kunnen bellen.
Bij een custom rom kan je ook vraagtekens zetten of er (bewust) backdoors geplaatst zijn.
Rooten en de bloatware verwijderen lijkt mij verstandiger
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.