image

GTA-ontwikkelaar Rockstar gaat hackers voor lekken belonen

vrijdag 3 maart 2017, 11:18 door Redactie, 1 reacties

Spelontwikkelaar Rockstar Games, bekend van titels als Grand Theft Auto en Red Dead Redemption, is een publiek beloningsprogramma voor hackers en onderzoekers begonnen, nadat een gesloten programma een groot succes was. Dat meldt HackerOne, het platform dat Rockstar hiervoor gebruikt.

HackerOne is een door Nederlanders opgericht platform dat softwarebedrijven, overheden en andere organisaties in staat stelt om beloningsprogramma's voor hackers te organiseren en handelt de coördinatie tussen de bugmelder en softwareleverancier of kwetsbare partij af. Naast openbare beloningsprogramma's organiseert HackerOne ook gesloten programma's waarbij hackers bijvoorbeeld alleen op uitnodiging aan mee mogen doen.

In het geval van Rockstar leverde dit besloten programma gedurende een periode van negen maanden meer dan 150 beveiligingslekken in rockstargames.com en onderliggende subdomeinen op, waarvoor meer dan 85.000 dollar werd betaald. De gemiddelde beloning die werd uitgekeerd bedraagt 500 dollar. "Rockstar is nu klaar voor de volgende stap. Het beloningsprogramma voor iedereen opengesteld om zo de hulp van de gehele hackergemeenschap in te schakelen voor het vinden van de meest uitdagende beveiligingslekken en exploits", aldus HackerOne in de aankondiging.

Reacties (1)
03-03-2017, 11:53 door Anoniem
Wat dan weer jammer is dat desktop applicaties er niet onder vallen. Dat heb ik vaker bij grote namen gezien, vaak geen interesse in hun IoT / Phone App / Client software en alleen maar gefixeerd op de website. De andere producten kunnen een grotere impact hebben op de veiligheid van de eind-gebruikers. Dan maar verkopen aan ZDI, EIP, etc.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.